Yorgun mermiyle çocuğu yaralayan maganda yakalandı

Trabzon’da 9 yaşındaki Alperen Yavuz'un yorgun mermi ile yaralanması olayını araştıran jandarma ekipleri, merminin 1204 metre uzaklıktaki bir düğünden ateşlendiğini belirleyerek, silahı ateşleyen magandayı yakaladı.
Mevlüt Peker
|
02 Ağustos 2023, Çarşamba - 18:31
Yorgun mermiyle çocuğu yaralayan maganda yakalandı

Silahtan havaya ateşlenen merminin gökyüzünde belirli bir noktaya ulaştıktan sonra yeniden yeryüzüne düşeceğini öğrenemeyen, merminin atmosferi geçip uzaya gittiğini zanneden bir magandanın daha cehaletinin acısını 9 yaşında bir çocuk çekiyor.

Trabzon'da 9 yaşındaki bir çocuğun yorgun mermiyle yaralanmasına neden olduğu iddia edilen bir şüpheli gözaltına alındı.

Olay, 28 Temmuz'da Ortahisar ilçesine bağlı Uğurlu Mahallesi'nde meydana gelmişti. Küçük Alperen Yavuz, sokakta yürürken vücuduna isabet eden yorgun mermi sonucu yaralanmıştı. Yaşanan bu olay üzerine İl Jandarma Komutanlığı ekipleri soruşturma başlattı.

Ekipler, olay yerinde "atış istikameti belirleme kiti" ile inceleme yaparak, mermiyi aynı gün düğün yapılan 1204 metre uzaklıktaki bölgeden geldiğini tespit etti.

Bölgede bulunan 16 kişiden swap örnekleri alındı ve atış yaptıkları tespit edilen H.Ş. (32) ve H.N. (62) isimli şahısların silahlarına balistik inceleme için el konuldu.

Ankara Jandarma Kriminal Daire Başkanlığı'nda yapılan inceleme sonucunda, çekirdeğin H.Ş'ye ait silahtan çıktığı belirlendi.

Gözaltına alınan şüphelinin emniyetteki işlemleri halen devam ediyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2092621/yorgun-mermiyle-cocugu-yaralayan-maganda-yakalandi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.