Çocuğu vuran maganda bekçi cezaevine konuldu

Devletin “vatandaşı koru” diye verdiği silahı magandalık yapmakta kullanarak 9 yaşındaki çocuğu vuran bekçi, tutuklanarak cezaevine konuldu.
Mevlüt Peker
|
02 Ağustos 2023, Çarşamba - 20:10
Çocuğu vuran maganda bekçi cezaevine konuldu

Trabzon'da gerçekleşen bir düğünde atılan silahla 9 yaşındaki bir çocuk yorgun mermiyle yaralanmış ve yaşanan bu olay sonrasında bekçi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

29 Temmuz tarihinde, Uğurlu Mahallesi'nde, annesiyle yolda yürüyen 9 yaşındaki Alperen Yavuz'un göğsüne yorgun mermi isabet etmiş ve ağır yaralanmıştı. Alperen Yavuz, Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi'nde yapılan ameliyat sonucu hayati tehlikeyi atlatarak taburcu edilmişti.

Yaralanan çocuğun kimin tarafından yaralandığının tespiti için Trabzon İl Jandarma Komutanlığı JASAT unsurları bölgede araştırmalara başladı. Jandarma Kriminal Şube Müdürlüğü, "Atış İstikameti Belirleme Kiti" ile olay yerinde incelemelerde bulundu ve atışın geldiği yönü belirledi. Araştırmalar sonucunda, atışın yapıldığı bölgede bir düğün olduğu tespit edildi.

Jandarma Kriminal Şube Müdürlüğü, atış bölgesinde bulunan 16 kişiden atış artığı tespiti için örnek aldı ve atış yaptığı tespit edilen H.Ş. (32) ile H.N.'nin (62) silahlarına balistik inceleme için el koydu.

Elde edilen bulguların incelenmesi için Trabzon İl Jandarma Komutanlığı tarafından Ankara Jandarma Kriminal Daire Başkanlığına gönderildi. Yapılan incelemeler sonucunda, mağdur çocuğun sırtından çıkarılan çekirdek ile H.Ş. (32) isimli mahalle bekçisinin silahının eşleştiği tespit edildi.

Bunun üzerine Jandarma Kriminal Daire Başkanlığı, uzmanlık raporu hazırlayarak Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdi. Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla şüpheli H.Ş. yakalanarak gözaltına alındı ve "Kasten Yaralama" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2092629/cocugu-vuran-maganda-bekci-cezaevine-konuldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.