Oyun oynayan Musa'nın başına yorgun mermi düştü

Dedesinin kucağında traktörde oynayan minik Musa'nın başına yorgun mermi düştü.
Mevlüt Peker
|
21 Ağustos 2022, Pazar - 00:16
Oyun oynayan Musa'nın başına yorgun mermi düştü

Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde dedesinin kucağında traktör üzerinde bulunan 10 yaşındaki çocuğun başına yorgun mermi düştü. Kanlar içinde kalan çocuk hastaneye kaldırıldı.

Olay, Kartepe ilçesi Eşme Mahallesi Detay Sokak'ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre sokaktaki traktör üzerinde oynayan 10 yaşındaki Musa İlter, başına gelen yorgun mermiyle bir anda kanlar içinde yere yığıldı. Durumu fark eden ailesi başından akan kanları görünce minik Musa'yı özel bir hastaneye götürdü. Burada yapılan müdahalenin ardından başından vurulmuş olan Musa, Gebze'de özel bir hastaneye ambulansla sevk edildi. Başına yorgun mermi düştüğü öne sürülen Musa İlter ameliyata alınırken durum jandarma ekiplerine bildirdi.

Jandarma, durumunun ağır olduğu öğrenilen minik Musa'nın nasıl vurulduğu ile ilgili inceleme başlattı.

Mardin'de 12 yaşındaki Onur vefat etmişti

20 Temmuz’da Mardin ili Kızıltepe ilçesi Tepebaşı Mahallesi’nde bakkaldan ekmek alan Onur Başboğa (12), eve dönerken alnına yorgun mermi isabet etmiş ve kafasındaki kurşunla ağır yaralı olarak kaldırıldığı Kızıltepe Devlet Hastanesi’nde 4 gün sonra yaşamını yitirmişti.

200 kameradan 300 saat görüntü izleyen polis dedektifleri, Onur’un başından çıkarılan merminin balistik incelemesiyle edindiği bilgi ışığında merminin hızını, ulaşabileceği yüksekliği, düşme açısını, atıldığı yer ile düştüğü yeri içine alacak alanın çapını hesaplamış ve önce 8 magandaya, ardından 22 yaşındaki katile ulaşmıştı.

Yorgun mermi nedir?

Herhangi bir silahtan havaya sıkılan merminin havada ulaştığı son noktada hızını tamamen yitirip anlık durağan duruma geçtikten sonra yerin çekim kuvvetinin etkisiyle yere doğru ivme kazanarak düşmesi eylemini gerçekleştiren mermiye “yorgun mermi” deniliyor.

Havaya sıkılan mermi kaç km gider?

Tabanca, tüfek ya da makineli silah gibi herhangi bir silahtan havaya sıkılan mermi, ortalama 1500 metreye ulaşıyor. Merminin havada yol alacağı maksimum yüksekliği ise merminin kalibresi ve fırlatıcının özelliği belirliyor.

Havaya sıkılan merminin hızı ne kadar?

Herhangi bir silahtan havaya sıkılan merminin hızını da yine merminin kalibresi, mermi özelliği ve fırlatıcı silahın tür ve kalitesi belirliyor.

Ortalama bir tabancadan havaya ateşlenen mermi, ulaşacağı maksimum yükseklik seviyesine kadar saatte 400 kilometre hızla gidiyor.

Yorgun merminin yere düşme hızı nedir?

Fırlatıcı silahtan ateşlenen merminin ulaşacağı maksimum yükseklik seviyesine kadarki hızının saatte 400 kilometre olduğu düşünüldüğünde, yerin çekim kuvvetine bağlı olarak serbest ivme ile düşüşü 200 kilometre/saat olarak gerçekleşiyor.

Maganda ne demek?

Yorgun merminin ne olduğunu bilmeyen, her gün haber bültenlerinde kendisi gibi magandaların yol açtığı çocuk ölümlerinden ders almayan, meskul mahalde havaya ateş ettiği merminin uzaya kadar çıkıp yok olduğunu zanneden, güvenlik güçlerinin ve çevredeki vatandaşların uyarılarına rağmen havaya ateş etmeye devam eden şehir eşkıyalarına maganda adı veriliyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1732679/oyun-oynayan-musanin-basina-yorgun-mermi-dustu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.