Çinliler, Uygur Türklerinin organlarını canlı canlı alıyor iddiası

Sosyal medyada yayımlanan bir görüntünün Çinli görevlilerin Uygur Türklerinin organlarını canlı canlı aldığı anlara ait olduğu iddia edildi.
Ankara Masası
|
03 Ağustos 2023, Perşembe - 13:04
Çinliler, Uygur Türklerinin organlarını canlı canlı alıyor iddiası

Çin hükümeti Sincan Özerk Bölgesi'nde  Uygur Türklerine şiddet ve baskı uygulamaya devam ediyor. Bölgede uygulanan politikalar çerçevesinde   Uygur olan bir milyondan fazla Türk Müslüman herhangi bir yasal işlem olmaksızın, gizli gözaltı kamplarında tutuluyor.

Çinli yetkililerin "yeniden eğitim" adı verdiği gözaltı kamplarından kurtulan  bazı eski tutuklular ve bekçiler, kamplarda organize bir şekilde yürütülen kitlesel tecavüz, cinsel taciz ve işkence olduğunu, bunu kendilerinin yaşadığını veya gördüğünü söylüyor. Çin yönetimi ise iddiaları reddediyor.

İddialar kan dondurdu

Sosyal medyada yayımlanan bir videonun ise o kamplardan birinde çekildiği iddia edildi. İddialara göre Çinli görevliler Ortadoğulu zenginlere satmak için  Uygur Türklerinin organlarını canlı canlı çıkarıyorlar.

Organları alınan Türkler masada öylece bırakılıyor. İddialara göre akıllara durgunluk veren organ alınma işleminde onlarca kişi hayatını kaybetti.

O anlar ise izleyenlerin kanını dondurdu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2092731/cinliler-uygur-turklerinin-organlarini-canli-canli-aliyor-iddiasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.