CHP ve İYİ Parti'de yerel pazarlığı

Cumhuriyet Halk Partisi ile İYİ Parti arasında yerel seçimlerde ittifak yeniden gündeme gelebilir. İddiaya göre, iki parti Ankara ilçeleri üzerinde ittifak yapabilir.
Onur Çetinkaya
|
04 Ağustos 2023, Cuma - 08:41
CHP ve İYİ Parti'de yerel pazarlığı

Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrası Millet İttifakı dağıldı. 

İttifakın iki büyük bileşeni seçimin ardından bağları kopardı. 

Ancak yerel seçimler yaklaşırken kulislerde yeniden ittifak sesleri yükseldi.

İttifak gelebilir 

Yerel seçimlere 8 ay kala Cumhuriyet Halk Partisi ile İYİ Parti arasında yerel seçimlerde ittifak yeniden gündeme gelebilir.

Özellikle Ankara ilçelerinde atak yapmak isteyen iki parti mart ayındaki seçimlere el ele gidebilir. İddiaya göre, İYİ Parti Etimesgut, Gölbaşı ve Yenimahalle'yi isteyebilir.  

"Bir talebimiz yok"

İYİ Parti kanadı ise Ankara’nın Etimesgut, Gölbaşı ve Yenimahalle ilçeleriyle ilgili "CHP ile herhangi bir işbirliği ile ilgili bir talebimiz yok"görüşünü paylaşıyor. Parti yetkilileri, "Önceliğimiz partimizin önümüzdeki yerel seçimlere kendi adaylarıyla katılması. Ancak Ankara özelinde CHP’den, belediye başkan yardımcılıkları ve belediye meclis üyelikleri konusunda bir teklif gelirse bu durumu kendi yetkili kurullarımızda değerlendiririz" görüşünü dile getiriyor. Ancak İYİ Partili yöneticiler, "bu seçimlerde başkanlık istediklerinin" de altını çiziyor.



Cumhuriyet 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2092864/chp-ve-iyi-partide-yerel-pazarligi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.