İttifakta kartlar yeniden dağıtılacak

Genel seçim sonrası soğuk rüzgarların estiği CHP ve İYİ Parti'de belediyelerin kaybedilmemesi için şartlar yeniden sunulacak. Özellikle üç büyük il için ittifakın yeniden yapılabileceği iddia edildi.
Onur Çetinkaya
|
12 Ağustos 2023, Cumartesi - 12:21
İttifakta kartlar yeniden dağıtılacak

28 Mayıs'ın ardından İYİ Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi'nde ipler önce gerildi ardından Akşener'in açıklaması sonrası koptu.

CHP kendi içerisinde değişim sıkıntısı yaşarken İYİ Parti, 24 Haziran'da 3. İYİ Parti Olağan Kurultayı'nı gerçekleştirdi.

Sert söylemlerin ardından iki lider bir araya geldi ancak ittifak konusu kapalı kaldı. Yerel seçimlere 7 ay kala kulisler yeniden hareketlendi.

Yeni ittifakta şart

CHP, MHP'nin de yeşil ışık yaktığı İYİ Parti'yi kaybetmek istemiyor. 2019 yerel seçimlerinde başarı gösteren iki parti yeniden ortaklık için girişimlere başladı.

Ancak bu kez İYİ Parti şartlarla masaya oturacak. O şartlar üç büyük ilde olacak. Buna göre, Akşener'in şartları arasında İstanbul için Ekrem İmamoğlu yeniden aday gösterilecek. Ankara'da ise Mansur Yavaş ile devam edilecek.

İzmir için kritik görüşme 

İstanbul ve Ankara'da bu iki adaya verilecek desteğin karşılığı olarak İzmir, İYİ Parti'ye bırakılacak. İYİ Parti'de İzmir için aday da belli. Büyükşehir için parti Ümit Özlale'yi sunacak. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2094137/ittifakta-kartlar-yeniden-dagitilacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.