Kılıçdaroğlu'ndan yerel seçim ve Akşener açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yerel seçimlere yönelik açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, anket çalışmalarının seçimlere aynı adaylarla girmeleri halinde kazanacaklarını gösterdiğini söylerken İYİ Parti lideri Akşener için ise yorumsuz kaldı.
Onur Çetinkaya
|
28 Ağustos 2023, Pazartesi - 10:04
Kılıçdaroğlu'ndan yerel seçim ve Akşener açıklaması

Genel seçimleri geri bırakan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yaklaşan 2024 yerel seçimlerini ele aldı.

"Aynı adaylarla seçime girilmeli"

2019 yerel seçimlerinde alınan galibiyeti değerlendiren Kılıçdaroğlu, 31 Mart seçimlerine yine aynı adaylarına girme sinyali verdi.

Aynı hikayenin yeniden yazılabilmesi için özellikle büyükşehir belediye başkanlarının devamlılığının altını çizen Kılıçdaroğlu, anket şirketlerinin de bu yönde olduğunu vurguladı. 

Kılıçdaroğlu, "2024 seçimlerine de aynı yaklaşımla gireceğiz. Bakın, 2019 yerel seçimlerinde büyükşehirden belde belediyesine kadar kazanan neredeyse tüm adaylarımız desteklerini artırmış görünüyor. Yapılan araştırmalar, 2024 seçimlerinde aday olmaları halinde 2019’da aldıkları oydan daha fazla oy alacaklarını gösteriyor. " dedi.

 "Nezaketsiz davranmam"


Millet İttifakında eski ortaklardan olan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Afyon Kocatepe'de yaptığı konuşmalar için ise yorumsuz kaldı.

Akşener'in kendisini eleştirdiği cümlelerin karşılığında Kılıçdaroğlu, "Akşener’in sözlerinin yorumuna dayalı soruları cevaplayıp kendisine nezaketsizlik yapmak istemem." ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2096449/kilicdaroglundan-yerel-secim-ve-aksener-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.