Dışişleri’nden İsveç’e en ağır şekilde kınama!

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, bugün İsveç'te bölücü terör örgütü PKK iltisaklı bir grubun, LGBT festivalinde örgüt sembolleriyle propaganda yapmasına ve Türkiye Cumhurbaşkanı’na yönelik çirkin eyleme müsaade edilmesine karşı “En ağır şekilde kınıyoruz” denildi.
Mevlüt Peker
|
05 Ağustos 2023, Cumartesi - 22:46
Dışişleri’nden İsveç’e en ağır şekilde kınama!

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "(İsveç'te) PKK iltisaklı bir grubun örgüt sembolleriyle propaganda yapmasına ve Cumhurbaşkanı'mıza yönelik çirkin eyleme müsaade edilmesini en ağır şekilde kınıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Stokholm’de bugün (5 Ağustos) düzenlenen bir etkinlikte, bir kez daha, PKK iltisaklı bir grubun terör örgütü sembolleriyle propaganda yapmasına ve Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik çirkin eylemde bulunmasına müsaade edilmesini en ağır şekilde kınıyoruz. İsveç’in PKK ve uzantılarının eylemlerini engellemek bağlamında üstlendiği taahhütlerini hatırlatmak isteriz.”

Olay

İsveç'in başkenti Stockholm’de bölücü terör örgütü PKK/YPG destekçileri, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik bir provokasyon düzenlemişti.

Stockholm'de, bölücü terör örgütü PKK/YPG yanlıları, katıldıkları LGBT festivalinde, sözde bir maket olarak kullanılan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan figürüne LGBT sembolleri ekleyerek provokasyon yapmışlardı.

Bölücü terör örgütü PKK'nın simgeleyen paçavraların açıldığı yürüyüş sırasında, katılımcılar NATO üyeliğine karşı çıkarak Türkiye'nin şartlarının kabul edilememesi çağrısında bulunmuştu.

Bu olay, başkent Stockholm'de daha önce de gerçekleştirilen bir provokasyonun devamı niteliğindeydi. 11 Ocak tarihinde tarihi belediye binası önünde toplanan bir grup terör örgütü PKK/YPG destekçisi, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı andıran bir kuklayı binanın direğine ayaklarından asmış ve bu görüntüyü sosyal medyada paylaşmıştı.

PKK/YPG bölücü terör örgütü ile ilişkili sosyal medya hesaplarında paylaşılan videoda, Türkçe altyazılarla Türkiye ve Türkiye’nin cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik tehditler de yer almıştı.

Bu olay sonrasında, İsveç'in Ankara Büyükelçisi Staffan Herrström, Dışişleri Bakanlığına çağrılarak kınanmıştı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da konuyla ilgili olarak, "(İsveç) Caddelerinde PKK gösterilerini izliyoruz, kendilerini de uyarıyoruz. Ama ne yazık ki PKK/PYD'nin bu gösterilerde durdurulması söz konusu olmadı." şeklinde açıklama yapmıştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2093157/disislerinden-isvece-en-agir-sekilde-kinama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.