İsveç’te PKK/YPG yandaşlarından LGBT festivalinde “Erdoğan” provokasyonu!

İsveç'te PKK/YPG bölücü terör örgütünün destekçileri yeni bir provokasyona imza attı. LGBT festivaline katılan PKK'lıların hedefinde Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vardı.
Mevlüt Peker
|
05 Ağustos 2023, Cumartesi - 18:45
İsveç’te PKK/YPG yandaşlarından LGBT festivalinde “Erdoğan” provokasyonu!

Stockholm, İsveç'in başkentinde terör örgütü PKK/YPG destekçileri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik bir provokasyon düzenledi.

Stockholm'de, terör örgütü PKK/YPG yanlıları, katıldıkları LGBT festivalinde, sözde bir maket olarak kullanılan Cumhurbaşkanı Erdoğan figürüne LGBT sembolleri ekleyerek provokasyon yaptılar.

Terör örgütü PKK'nın simgeleyen paçavraların açıldığı yürüyüş sırasında, katılımcılar NATO üyeliğine karşı çıkarak Türkiye'nin şartlarının kabul edilememesi çağrısında bulundu.

Bu olay, başkent Stockholm'de daha önce de gerçekleştirilen bir provokasyonun devamı niteliğindeydi. 11 Ocak tarihinde tarihi belediye binası önünde toplanan bir grup terör örgütü PKK/YPG destekçisi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı andıran bir kuklayı binanın direğine ayaklarından asmış ve bu görüntüyü sosyal medyada paylaşmıştı.

Terör örgütü PKK/YPG ile ilişkili sosyal medya hesaplarında paylaşılan videoda, Türkçe altyazılarla Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik tehditler de yer almıştı.

Bu olay sonrasında, İsveç'in Ankara Büyükelçisi Staffan Herrström, Dışişleri Bakanlığı'na çağrılarak kınanmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da konuyla ilgili olarak, "(İsveç) Caddelerinde PKK gösterilerini izliyoruz, kendilerini de uyarıyoruz. Ama ne yazık ki PKK/PYD'nin bu gösterilerde durdurulması söz konusu olmadı." şeklinde açıklama yapmıştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2093122/isvecte-pkkypg-yandaslarindan-lgbt-festivalinde-erdogan-provokasyonu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.