Ali Hikmet Akıllı'dan Kemal Kılçdaroğlu'na destek

CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, parti içindeki değişim talebinin genel başkan değişikliğiyle sınırlı olduğunu belirterek, "Partideki en büyük sorunun genel başkan değil belediye başkanlarına dayalı bir sistem" dedi. Akıllı, yerel seçimlere Kemal Kılıçdaroğlu'yla girilmesinden yana olduklarının altını çizdi.
Ankara Masası
|
07 Ağustos 2023, Pazartesi - 16:20
Ali Hikmet Akıllı'dan Kemal Kılçdaroğlu'na destek

Ankara Masası'nda Gazeteci Fatih Atik'in konuğu olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı parti içindeki değişim talebine ilişkin konuştu.

Son seçimlerin parti için bir hayal kırıklığı yarattığını itiraf eden Akıllı, "Bir takım değişim beklentileri olduğunu kabul etmemiz lazım" dedi.

Ancak değişim talebinin sadece genel başkanlıkla ilgili olmasın eleştiren Akıllı sözlerine şöyle devam etti:

"Mesele bir kişinin değişmesi değil, biz bunu daha önce çok yaşadık. Deniz Bey döneminde yaşadık, Altan Bey döneminde de yaşadık, işte kısa süreli Hikmet Bey döneminde de yaşadık. O gitsin bu gelsinle olmuyor. Cumhuriyet Halk Partisi’nin yapısal sorunları yok mudur? vardır. Bunları hep söylüyoruz. En temel problemlerinden bir tanesi belediye başkanları üzerine kurulmuş sistemdir. Bu partinin acilen bundan vazgeçmesi lazım."

Akılı, belediye başkanların genel merkezde alınan kararla da etkili olduğunu belirterek, " Siyasi partiyi genel merkezleri ve örgütleri yönetir." ifadesini kullandı.

"100 yıldır belediye başkanları değil, örgüt ayakta tutuyor"

"Sistemin böyle olması şimdi siyasetin finansmanına esir olmuş bir parti yönetimi düşünülemez" diyen Akıllı "Hele hele bu Cumhuriyet Halk Partisine hiç yakışmaz. Cumhuriyet Halk Partisi bu devleti kurmuş bir parti ve 100 yıldır ayakta. Bu partiyi 100 yıldır belediye başkanları ayakta tutmuyor. Bu partiyi 100 yıldır bu partinin 81 ilindeki örgütleri ayakta tutuyor. Bu parti baraj altında kaldığı zaman da, Ankara’da belediyesi olmadığı zaman da ya da başka illerde bu örgütü bu partinin üyeleri, örgütleri ayakta tuttu ve tutmaya devam edecek. Bir kere önce bundan vazgeçilmesi lazım." şeklinde konuştu.

"Yerel seçimlere genel başkanla gidilmesi gerekiyor"

Yerel seçimlere Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'yla gidilmesi gerektiğinin altının çizen Ali Hikmet Akıllı "  Cumhuriyet Halk Partisi sadece bir lider partisi değildir. Elbette genel başkan en önemli belirleyicidir. Bu Cumhuriyet Halk Partisi'nde de böyledir diğer partiler kadar olmasa da. Ama burada dediğim gibi partinin yapısal problemlerinin çözülmesi lazım. Genel başkan kendisi de söylüyor burayı yani kazık çakmak niyetinde olmadığını. Ama biz yerel seçimlere sayın genel başkanımızla gidilmesi gerektiği kanaatindeyiz. Ondan sonra partinin bu kendi iç dinamiklerinin içerisinde, partinin ihtiyacı olan değişimler, dönüşümler adı neyse bunlar olacaktır." dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2093406/ali-hikmet-akillidan-kemal-kilcdarogluna-destek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.