Başkan Osman İnan, Gökçe konserini iptal etti

Tekirdağ ilinin Hayrabolu ilçesinde düzenlenecek olan 31. Ayçiçeği Festivali'nde sahne alması planlanan şarkıcı Gökçe’nin LGBTİ+ desteği yaptığı için konseri bizzat belediye başkanı tarafından iptal edildi.
Mevlüt Peker
|
08 Ağustos 2023, Salı - 20:47
Başkan Osman İnan, Gökçe konserini iptal etti

Tekirdağ ilinin Hayrabolu ilçesinde her yıl düzenlenen ve bu yıl 31’incisi gerçekleştirilecek olan Ayçiçeği Festivali kapsamında şarkıcı Gökçe, 12 Ağustos'ta sahneye çıkacaktı. LGBTİ+ desteği sebebiyle Hayrabolu Belediye Başkanı Dr. Osman İnan, şarkıcı Gökçe’nin konserini iptal ettiğini duyurdu. Hayrabolu Belediye Başkanı Dr. Osman İnan, konserin iptal gerekçesini ise net bir şekilde açıkladı. Hayrabolu Belediye Başkanı Dr. Osman İnan, konser planlaması yapıldıktan sonraki bir zamanda şarkıcı Gökçe’nin LGBTİ+ desteği paylaşımında bulunduğunu belirtti.

Yozgat’ta da aynı gerekçeyle Cem Adrian konseri iptal edilmişti

Yozgat'ta da Sarıkaya Belediyesince 6 Ağustos 2023 Pazar günü yapılması planlanan Cem Adrian konseri, vatandaşların sosyal medya üzerinden tepki göstermesi üzerine iptal edilmiş ancak iptale gerekçe olarak, “maddi anlaşmazlık” gösterilmişti.

Sarıkaya Belediye Başkanı Ömer Açıkel tarafından sosyal medya platformu X’ten yapılan açıklamada, "6 Ağustos'ta yapacağımız Cem Adrian konseri organizasyon firması ile yaşadığımız maddi anlaşmazlık nedeniyle iptal edilmiştir." ifadeleri kullanılmıştı.

Halk LGBT+’yi kabul etmiyor

Geçmiş dönemlerde de çok sayıda konser, sanatçının LGBT+ desteği sebebiyle iptal edilmişti. Konser etkinlikleri planlaması yaptıktan sonra halka duyuruda bulunan belediyeler, “sanatçının LGBT+ destekçisi olduğu” gerekçesiyle vatandaşlardan gelen tepkilere karşı gelmeyerek konserleri iptal etmişti.

LGBT+ Türk toplumunun büyük bölümü tarafından reddediliyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2093604/baskan-osman-inan-gokce-konserini-iptal-etti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.