Özhaseki'den korkutan İstanbul uyarısı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, olası İstanbul depreminde 600 bin binanın yıkılabileceğini söyledi.
Onur Çetinkaya
|
22 Ağustos 2023, Salı - 15:37
Özhaseki'den korkutan İstanbul uyarısı

Kahramanmaraş depremleri sonrası başta Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı çok sayıda ilde tedbirler aldı.

Megakent İstanbul'da beklenen olası deprem için çalışmalarını daha da yoğunlaştıran bakanlık bazı ilçelerde konteyner kentlerin inşasına başladı.

Senaryoların tedbirler kapsamında devam ettiği bugünlerde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, olası İstanbul depremine ve Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen afet bölgesindeki son durumu paylaştı.

Çadırda yaşam azaldı

Çadırlarda depremzedelerin azaldığının altını çizen Özhaseki, 500 binden fazla insan konteyner kentlerde kalıyor. Çok az kişi yurtlarda, sosyal tesislerde kalıyor. 1 milyon 300 bin insana ki 325 bin aileye tekabül ediyor, kira yardımında bulunuyoruz. " dedi.

Özhaseki, 14 milyon insanın etkilendiği depremlerde 680 bin konutun, 170 iş yerinin yıkıldığını, evlerinden uzakta yaşayan 1 milyon 900 bin kişi olduğunu aktardı.

İstanbul için kritik uyarı 

İstanbul'da kentsel dönüşme ağırlık verildiğini belirten Özhaseki ,  "İstanbul'daki deprem meselesi gerçekten bir beka, bir milli güvenlik meselesidir. Şöyle bir rakam var elimizde 6 milyon civarında konut var. Bunun 600 bini çok riskli, ilk etapta yıkılacak gibi gözüküyor. Durduğu yerde yıkılan binalar var zaten. Böyle bir ortamda bizim uykumuzu yitirip çok hızlı şekilde vaziyet almamız icap ediyor." açıklamasını yaptı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2095573/ozhasekiden-korkutan-istanbul-uyarisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.