Gaz fiyatları yükselişe geçti

Rusya'nın gaz tedarikini azaltmaya devam etmesi üzerine bu sene de Avrupa'da doğal gaz sıkıntısı yaşanması bekleniyor. Enerji krizi sonrası ülkelerde gaz fiyatları yükselişe geçti.
Onur Çetinkaya
|
09 Ağustos 2023, Çarşamba - 17:11
Gaz fiyatları yükselişe geçti

Rusya ve Avrupa ülkelerinin savaş sonrası restleşme ve yaptırımla başlayan gaz krizi geçtiğimiz sene çok sayıda ülkeyi dondurmuştu.

Batılı ülkeler gazda tasarruf sağlarken kışı tedbirli geçirmeye çalışmıştı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Avrupa'ya gazı kısmi kesmesi bu senede bekleniyor.

Gaz fiyatları yükseldi

Rusya'nın yaptırımları sonrası ülkelerde kriz baş gösterdi.   Avrupa'da derinliği en fazla olan Hollanda merkezli sanal doğal gaz ticaret noktası TTF'de eylül vadeli kontratlarda megavatsaat başına gaz fiyatı gün içinde yüzde 23,7 artarak 38,4 Euroya çıktı.

Ekim vadeli kontratlarda ise megavatsaat başına gaz fiyatı 41,5 euroya yükseldi.Bu artışın ardından fiyatlar, son 5 haftanın en yüksek seviyesini gördü. 30 Haziran'da 38,4 euro olan fiyatlar, 3 Temmuz'da 35,2 euroya gerilemiş ve bu tarihten itibaren neredeyse yatay seyir izlemişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2093729/gaz-fiyatlari-yukselise-gecti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.