Juan Musso kimdir?

Serie A kulübü Atalanta ve Arjantin milli takımında kaleci olarak oynayan Arjantinli profesyonel futbolcu Juan Musso kimdir?
Canan Salman
|
29 Nisan 2024, Pazartesi - 16:57
Juan Musso kimdir?

Juan Agustín Musso, 6 Mayıs 1994 doğumlu Arjantinli bir profesyonel futbolcudur ve Serie A kulübü Atalanta ile Arjantin milli takımında kaleci olarak görev yapmaktadır. Daha önce Udinese'de de forma giymiştir.

Kulüp kariyeri Musso, Club de Regatas San Nicolas akademisinde eğitim aldıktan sonra Defensores de Belgrano de Villa Ramallo'ya kiralık olarak gitti ve 16 yaşında yerel şampiyonayı kazandı. Finalde penaltı atışlarında beşten üçünü kurtardı.

Racing Club Musso, Racing Club'ın 2014 Arjantin Primera División şampiyonluğunda üçüncü kaleci olarak yer aldı, kulübün 13 yıllık aradan sonra kazandığı ilk şampiyonluktur. Üç yıl sonra, 28 Mayıs 2017'de profesyonel debutunu yaptı. Musso, 2017-18 Arjantin Primera División sezonunda takımın birinci kalecisi haline geldi ve Racing, 7. sırada bitirerek 2019 Copa Sudamericana'ya katılma hakkı elde etti.

Udinese 2018 yazında Musso, Serie A ekibi Udinese tarafından transfer edildi. Sezon boyunca tartışmasız bir şekilde ilk onbirde yer aldı ve takımın önemli oyuncularından biri haline geldi. Üç sezon boyunca Musso, ligde toplamda 102 maça çıktı.

Atalanta 2 Temmuz 2021'de Musso, Atalanta tarafından transfer edildi.

Millî kariyer Musso, Arjantin'de doğdu ve İtalyan kökenlidir, her iki pasaportu da bulunmaktadır. 2013 Güney Amerika Gençlik Futbol Şampiyonası için hazırlık maçı olan Four Nations maçında Arjantin U20 milli takım kadrosunda yer aldı.

26 Mart 2019'da Musso, Fas'a karşı oynanan dostluk maçında Arjantin A milli takımı için debutunu yaptı, Esteban Andrada'nın yerine 67. dakikada oyuna dahil oldu. Aynı yıl, 14 Haziran'da Andrada'nın sakatlığını yerine koymak için 2019 Copa América'ya son dakika çağrısı aldı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2135992/juan-musso-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.