Bahçeli’den İYİ Parti'ye ittifak çağrısı!

MHP (Milliyetçi Hareket Partisi) lideri Devlet Bahçeli, İYİ Parti'ye yerel seçimlerde ittifak yapma çağrısında bulundu.
Mevlüt Peker
|
10 Ağustos 2023, Perşembe - 23:40
Bahçeli’den İYİ Parti'ye ittifak çağrısı!

MHP (Milliyetçi Hareket Partisi) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yerel seçimler öncesi sürpriz bir çıkış yaparak İYİ Parti’ye “yerel seçimler” için ittifak çağrısı yaptı.

MHP lideri Devlet Bahçeli, yerel seçimler öncesi İYİ Parti’ye seslenerek, “Çağırdık dönmediniz yuvaya, yerel iktidarda komşu olalım ülke hayrına” ifadelerini kullanarak ittifak çağrısında bulundu.

MHP lideri Devlet Bahçeli bu çağrısını, CNN Türk'e açıklamada bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir aracılığıyla yaptı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir CNN Türk yayınında şunları söyledi:

"Genel Başkanımız, 1 Ağustos 2019 tarihinde Twitter üzerinden bir mesaj yayınlamış ve geçmişte MHP'de yer alıp sonradan İYİ Parti bünyesine geçen isimlere bir çağrıda bulunmuştu. Yine Sayın Genel Başkanımız sizlere hürmetlerini sunarak İYİ Parti'ye yeni bir çağrısını iletiyor ve saygıdeğer kamuouyla paylaşıyorlar. 'Çağırdık dönmediniz yuvaya, yerel iktidarda komşu olalım ülke hayrına'."

1 Ağustos 2019’daki mesajı

Milliyetçi Hareket Partisi lideri Devlet Bahçeli 1 Ağustos 2019 tarihinde de İYİ Parti’ye şu çağrıda bulunmuştu:

“Fiziken orada, fikren aramızda bulunan dava arkadaşlarımın müştereken karar alıp MHP'ye dönüşün tarihi sorumluluğunu yerine getirmeleri halisane ve samimi beklentimdir.

Tarih boyunca üç hilal kardeşliğin adı, kaynaşmanın adresi, kucaklaşmanın adaleti olmuştur. Nitekim üç hilal varsa huzur vardır, umut vardır, birlik ve dayanışma ruhu vakarını mahfuz tutmuştur. Bu gerçekler şerefli mazimizin iftihar vesikasıdır.

Zaman olmuş kırgınlıklar, kızgınlıklar ve küslükler vasat bulmuştur. Zaman olmuş kopuşlar, kırılışlar ve kayışlar yaşanmıştır. Ana gövde sağlam olduğundan, fazilet ve fikriyat derinlere tutunduğundan dönem dönem şiddeti artan fırtınalar hamd olsun tesirsiz kalmıştır.

3-4 Ağustos 2019 tarihinde İYİ Parti'nin 4.Olağanüstü Kurultayı yapılacaktır. Çağrım şudur: Fiziken orada, fikren aramızda bulunan dava arkadaşlarımın müştereken karar alıp Milliyetçi Hareket Partisi'ne dönüşün tarihi sorumluluğunu yerine getirmeleri halisane ve samimi beklentimdir.

Buluşma yerimiz zillet değil millettir. Kucaklaşma zamanı gelmiştir. İYİ Parti'nin Olağanüstü Kurultay'ında MHP'yle bütünleşme ve birleşme hamlesi Türkiye'nin gücüne güç katacak, yarım asırlık davamızı birlik ve dirlik içinde geleceğe taşıyacaktır. Çağrım birliğe, beraberliğe, barışmaya ve heyecanla tokalaşmayadır.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/2093916/bahceliden-iyi-partiye-ittifak-cagrisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.