MHP'nin İYİ Parti'ye yönelik çağrısıyla ilgili MHP'den yeni açıklama!

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, MHP lideri Bahçeli'nin İYİ Parti'ye yaptığı çağrı ile ilgili, "​​Ülke hayrına Türkiye'nin geleceği için yerel iktidarda komşu olalım. Komşu komşunun külüne muhtaç. Ülke hayrına bir olalım, beraber olalım, komşu olalım. Bu çağrı çok saygın bir çağrı. Bu çağrının samimiyetini görmek lazım." dedi.
Ecem Çetin
|
11 Ağustos 2023, Cuma - 16:10
MHP'nin İYİ Parti'ye yönelik çağrısıyla ilgili MHP'den yeni açıklama!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçim öncesi İYİ Parti'ye ittifak çağrısı yaptı.

Bahçeli'nin çağrısına ilişkin İYİ Partili Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın'dan "Devlet Bey bir üçüncü yol çağrısı yapıyorsa, yani bir milliyetçiler ligi kurmak istiyorsa zaten biz oradayız. Buyursun gelsin. Yok eğer bir siyasal İslamcının önderliğinde Türk milliyetçiliğini peşkeş çekiyorsa zaten o gereğini yapıyordur bize ihtiyaç yoktur" açıklaması geldi.

Siyasette gündemdeki yerini koruyan ittifak çağrısına ilişkin MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter'den de açıklama geldi.

CNN TÜRK canlı yayınında açıklamalarda bulunan Yönter, şu ifadeleri kullandı; 

"Sayın Genel Başkanımız çağrılarında samimi, iyi niyetli. Dünkü açıklaması son derece net. Ne diyor, 'Çağırdık dönmediniz. Yerel iktidarda komşu olalım ülke hayrına."  

"Bu çağrı çok saygın bir çağrı. Bu çağrının samimiyetini görmek lazım"

Ülke hayrına Türkiye'nin geleceği için yerel iktidarda komşu olalım. Komşu komşunun külüne muhtaç. Biz de komşuluk hukuku çok önemlidir. Ahlaki temeli vardır. Ülkenin hayrına geleceğimiz için. Komşuluk hukukunda muhabbet vardır, yakınlık vardır. Husumet yoktur, ayrılık yoktur. Ülke hayrına bir olalım, beraber olalım, komşu olalım. Bu çağrı çok saygın bir çağrı. Bu çağrının samimiyetini görmek lazım.

Türkiye'nin geleceği için zilletin bir yol olmadığını, çare olmadığını, çözüm olmadığını akıl vicdan sahiplerinin idrak etmesi lazım. Bu çağrının cevaben tarafı Sayın Akşener. Değerlendirmelerde bulunacaklardır. 26 Ağustos'ta bir konuşma yapacağı söyleniyor. Çok önemli bir konuşma olacağı iddia ediliyor. Bilemiyorum ki. Süreç bizi mutlaka aydınlatacak. Neyin ne olduğunu yakın bir zamanda göreceğiz. Ama Genel Başkanımızın çağrısı tarihi bir çağrıdır. Bu çağrı Türkiye'nin menfaati için yapılmış bir çağrıdır. Bu çağrı günlük siyasi polemiklerin üzerinde geleceğin inşası için düşünülmüş bir çağrıdır"

http://www.ankaramasasi.com/haber/2094021/mhpnin-iyi-partiye-yonelik-cagrisiyla-ilgili-mhpden-yeni-aciklama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.