Şehit Kemal Özek, şehit Kemal Özek’in yanına defnedildi

42 sene önce şehit olan amcası Kemal Özek’in ismini alan Denizlili Uzman Çavuş Kemal Özek, amcasının yanına defnedildi.
Mevlüt Peker
|
11 Ağustos 2023, Cuma - 19:04
Şehit Kemal Özek, şehit Kemal Özek’in yanına defnedildi

Irak'ın kuzeyinde devam eden Pençe-Kilit Operasyonu'nda şehit düşen İstihkam Uzman Çavuş Kemal Özek, memleketi Buldan'da dualarla son yolculuğuna gönderildi. Şehit Özek, 42 yıl önce şehit olduğu için ismini taşıdığı amcasının yanına defnedildi.

Pençe-Kilit Operasyonu kapsamında Irak'ın kuzeyinde, Tepe bölgesinde PKK'lı teröristlerle çatışmada şehit olan 26 yaşındaki İstihkam Uzman Çavuş Kemal Özek'in naaşı Denizli'ye getirildi.

Askeri uçakla Çardak Havalimanı'na getirilen şehidin naaşı, uzun bir araç konvoyuyla karayoluyla memleketi Buldan'a taşındı.

Şehidin fotoğrafını taşıyan çocukluk arkadaşı Atakan Dumbal önde yer aldı, gençler dev Türk bayraklarıyla eşlik etti.

Baba Ayhan, anne Ayşe ve şehidin Hakkari'de görevli olan ağabeyi Uzman Çavuş Ali Özek, Türk bayraklarıyla süslenmiş toplu konutlardaki baba evinde son kez şehidin naaşına sarıldılar ve gözyaşlarına hakim olamadılar.

İstihkam Uzman Çavuş Kemal Özek için Alanyazı Meydanı'nda askeri bir tören düzenlendi.

Binlerce vatandaşın katıldığı bu duygusal anlarda, şehidin naaşı son yolculuğuna uğurlandı.

İkindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından şehit Özek, doğduğu Buldan'ın Beyler Mahallesi'nde bulunan büyük amcası Kemal Özek'in yanına dualarla defnedildi.

Vali Ali Fuat Atik, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, MHP İl Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, diğer protokol üyeleri, askeri yetkililer, şehidin ailesi ve binlerce vatandaş, İstihkam Uzman Çavuş Kemal Özek için düzenlenen cenaze törenine katıldı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2094048/sehit-kemal-ozek-sehit-kemal-ozekin-yanina-defnedildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.