Ankara'da servisçiler zam için düğmeye bastı

Ankara Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Tuncay Elmadağlı, servis ücretlerine yüzde 70-80 civarında zam talep edeceklerini söyledi.
Ankara Masası
|
12 Ağustos 2023, Cumartesi - 09:49
Ankara'da servisçiler zam için düğmeye bastı

Akaryakıt fiyatlarında ve personel giderlerindeki artışın ardından okulların açılmasına kısa bir süre kala servisçiler ücretlere zam yapmaya hazırlanıyor.

En son ocak ayında artış yaptıklarını belirten servisçiler yeni dönemde zam talep edeceklerini açıkladı.

Ankara Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Tuncay Elmadağlı, önümüzdeki hafta Ankara Esnaf Sanatkârlar Odası yetkilileriyle zammı görüşmek üzere bir araya gelecek.

Tuncay Elmadağlı, yeni dönemde servis ücretlerine yüzde 70-80 civarında bir zam yapmayı planladıklarını, zam yapılmaması halinde servisçilerin çalışamayacağını kaydetti.

Akaryakıt fiyatlarına dikkat çekti

Ocak ayında yapılan zam ile 2022-2023 dönemi içerisinde Ankara’da 0-3 kilometre arası okul servisi ücretleri 5 bin 96 TL, 3-6 kilometre okul servis ücreti 5 bin 616 TL, 6-10 kilometre okul servis ücreti 6 bin 494 TL, 10-15 kilometre okul servis ücreti 7 bin 553 TL olarak belirlenmişti. Milli Gazete'de yer alan haberde artan maliyetlere dikkat çeken Elmadağlı, “Ocak ayında sadece motorinin litresi 19 TL civarındaydı. Bugün 40 TL’ye yakın. Bunun yanı sıra maliyetler de arttı” dedi.

" Zam yapmak mecburiyetindeyiz"

 Elmadağlı, “Önümüzdeki hafta yüzde 70-80 civarında bir zam talep edeceğiz. Zam yapmak mecburiyetindeyiz, girdi maliyetlerinde yaşanan artış ve özellikle de akaryakıt fiyatları servisçi esnafını oldukça zorluyor” diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2094118/ankarada-servisciler-zam-icin-dugmeye-basti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.