Türkiye'nin milli ve yerli sonda roketi testi başarıyla geçti

Cumhurbaşkanlığı SSB (Savunma Sanayii Başkanlığı), ROKETSAN tarafından geliştirilen Türkiye'nin milli ve yerli sonda roketinin İğneada'da başarıyla fırlatılarak test edildiğini duyurdu.
Mevlüt Peker
|
12 Ağustos 2023, Cumartesi - 21:13
Türkiye'nin milli ve yerli sonda roketi testi başarıyla geçti

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB), eski ismi Twitter olan X sosyal medya platformu üzerinden yerli ve milli roket testi hakkında açıklama yaptı.

Yayınlanan paylaşımda, Türkiye'nin uzaya erişim çabaları kapsamında geliştirilen ileri mühendislik teknolojileriyle oluşturulan sonda roketin başarılı bir şekilde fırlatıldığı duyuruldu. "ROKETSAN tarafından tasarlanan yerli, milli ve özgün roketimizin kritik alt sistemleriyle birlikte gerçekleşen başarılı fırlatma testi, ülkemize hayırlı olsun." ifadesi kullanıldı.

"Türkiye Yüzyılı'nın uzay teknolojilerine damgasını vuran haberi"

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır da sosyal medya hesabından bu gelişmeye yönelik yorum yaptı.

    Kacır, "Bu başarı, Türkiye Yüzyılı'nın uzay teknolojilerine damgasını vuran haberi. Arkasından gelecek olan bir dizi müjdenin habercisi. ROKETSAN mühendislerini içtenlikle kutluyorum." şeklinde ifadelerini paylaştı.

    Aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün de kendi sosyal medya hesabında, yerli ve milli roket teknolojilerinde daha da ileriye gidildiğini belirterek şunları dile getirdi:

    "Başarıyla fırlatılan roket teknolojimiz, uzay çalışmalarımıza büyük bir hız kazandıracak. Uzaydaki faaliyetlerimiz, ROKETSAN'ın yeteneklerinin bir yansımasıdır ve onların tüm ekibine teşekkür ederim. Uzayın derinliklerine taşıdığımız yüksek teknolojilerimiz ve şirketlerimizin hedeflerine destek olmaya kararlıyız."

    http://www.ankaramasasi.com/haber/2094205/turkiyenin-milli-ve-yerli-sonda-roketi-testi-basariyla-gecti
    İlginizi Çekebilir

    Yorumlar (0)

    Yorumunuz İletilmiştir.