İmamoğlu, adaylığını açıkladı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yol haritasını açıkladı. Yerel seçimlere dair mesajlar veren Ekrem İmamoğlu, "Kendimi İstanbul ile mühürlü kabul ediyorum" dedi. Adaylığı için konuşan İmamoğlu, İstanbul için bir kez daha yola çıkıyorum." açıklamasını yaptı.
Onur Çetinkaya
|
15 Ağustos 2023, Salı - 12:16
İmamoğlu, adaylığını açıkladı

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından Cumhuriyet Halk Partisi'nde  başlayan 'değişim' tartışmaları sürüyor.

Partideki 'değişim' çağrısını yapan ilk isim İstanbul Büyükşehir Belediye  Başkanı Ekrem İmamoğlu yol haritasına ilişkin basın toplantısı düzenledi.

"İstanbul'u kazanan Türkiye'yi kazanır" 

"İstanbul'u kazanan Türkiye'yi kazanır sözünü önemsediğinin altını çizen İmamoğlu, 31 Mart seçimlerine vurgu yaptı. 

İmamoğlu,  Yerel seçimlerde İstanbul'u kazanmak büyük siyasi başarıdır. İstanbul'u kazanan belediye başkanı dünyanın en önemli şehrine hizmet etme onuruna ulaşır.
Ben İstanbul'u kazanan Türkiye'yi kazanır sözünü seçim galibiyeti olarak algılamıyorum sadece. İşte tüm bunlardan dolayıdır ki Mart 2024'te yapılacak yerel seçimler tam da bu fütursuzluğa dur deme seçimi olacaktır. " dedi.

"İstanbul'a mühürlüyüm"

İmamoğlu konuşmasının devamında, "İstanbul'un bu devasa sorunlarını çözmek, aynı zamanda Türkiye'nin sorunlarının nasıl çözüleceğinin de sınav yeridir. Tam da bu nedenle benim anladığım şekliyle 'İstanbul'u kazanmak Türkiye'yi kazanmak'tır. İstanbul ve Türkiye'nin kaderi mühürlüdür. Ben de kendimi İstanbul ile mühürlü kabul ediyorum." ifadelerini kullandı. 

"CHP artık seçim kaybedemez"

Partilere seslenen İmamoğlu,Partiler arası "İstanbul İttifakı"nın kurulması için elimden geleni yapacağım. Tartışmaları bırakıp beraber hareket etmeliyiz.Cumhuriyet Halk Partisi artık seçim kaybedemez, CHP ikinci parti olmakla övünemez. " dedi. 

"İstanbul için daha yola çıkıyorum"

Ekrem İmamoğlu bir kez daha adaylığını açıkladı. İmamoğlu, "İstanbul'u bir kez daha savunmak için yola çıkıyorum. 16 milyona eşit hizmet götürmek için yola çıkıyorum. 2019'da olduğu gibi CHP'li yol arkadaşlarımla, farklı partilere gönül veren İstanbullularla tekrar İstanbul ittifakını kurmaya geliyorum." ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2094543/imamoglu-adayligini-acikladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.