Bakan Tunç'tan Can Atalay açıklaması

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Can Atalay davası ile ilgili konuştu. Bakan Tunç, Atalay’ın durumunun ‘dokunulmazlık haricinde’ olduğunu söyledi.
Onur Çetinkaya
|
16 Ağustos 2023, Çarşamba - 14:33
Bakan Tunç'tan Can Atalay açıklaması

14 Mayıs seçimlerinde Hatay'dan milletvekili adayı gösterilen Gezi Davası tutuklusu avukat Can Atalay vekil seçilmesinin sonrasında cezaevinden tahliye edilmedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Can Atalay davası ile ilgili konuştu. Bakan Tunç, Atalay’ın durumunun 'dokunulmazlık haricinde' olduğunu söyledi.

"Yargıtay'ın böyle bir kararı söz konusu"

Bakan Tunç, Hatay Milletvekili seçilmesine rağmen tahliye edilmeyen Can Atalay ile ilgili,"Seçimden önce başlamış bir soruşturma ve Anayasanın 14. maddesindeki durumlar nedeniyle Yargıtay'ın böyle bir kararı söz konusu"ifadelerini kullandı.

Atalay’ın durumunun 'dokunulmazlık haricinde' olduğunu söyleyen Bakan Tunç, Yargıtay sürecinin devam ettiğini vurguladı.

Can Atalay’ın milletvekili seçildikten sonra yemin törenine katılamaması ile ilgili de konuşan Tunç, "Milletvekili oldu, neden yemin edemedi şeklinde eleştiriler söz konusu oluyor. Milletvekili olma şartlarını taşıyor çünkü sabıkası yok. Ama seçimden önce başlamış bir soruşturma ve Anayasanın 14. maddesindeki durumlar nedeniyle Yargıtay'ın böyle bir kararı söz konusu. Anayasa Mahkemesi’ne başvurdular. Bu konudaki değerlendirme yargının taktir edeceği hususlar." ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2094700/bakan-tunctan-can-atalay-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.