Bekir Bozdağ'dan evlilik birliği açıklaması

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Anayasa değişikliği teklifinin imza aşamasında olduğunu söyledi. Anayasada aile vurgusu yapan Bozdağ, evlilik birliği mesajı verdi.
Onur Çetinkaya
|
05 Aralık 2022, Pazartesi - 13:42
Bekir Bozdağ'dan evlilik birliği açıklaması

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, katıldığı programda gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Başörtüsü ile anayasa değişiklik teklifi hakkında konuşan Bozdağ, "Bu teklif TBMM Başkanlığına sunulacak, imzaya açıldı." ifadelerini kullandı.

"Evlilik birliği ancak kadın ve erkek arasında kurulabilir"

Ailenin korunması ile ilgili değerlendirme yapan Bakan Bozdağ,  "Buna benzer anayasal ve yasal değişiklikler yapıldı. Aile kavramı birçok ülkede büyük bir tehlike ve saldırı altında. O yüzden anayasal düzeyde değişiklik lazımsa onun için anayasal değişiklik yapılıyor. Aile, Türk toplumunun temelidir. Buradaki değişiklik kadın ve erkeğin evlenmesi ile kurulur ve eşler arasında eşitliği oluşur. Zaten evlilik birliği kurulduğunda aile de kurulmuş oluyor. Biz kimseyi hedef almıyoruz. Toplumun temelini oluşturan aileyi korumayı arzu ediyoruz. Aileyi tanımlamak yerine kimler arasında kurulması gerektiğini anayasal düzeyde ifade ediyoruz." ifadelerini kullandı.

"Geleceğimizi korumak için böyle bir tedbir alıyoruz"

Muhalefetin anayasal teklife destek vereceklerine inandıklarını belirten Bozdağ "Bizim herkese gitmemizin sebebi şu. Bizim 335 oyumuz var. Meclis Başkanımız da kullanamadığına göre 334 oluyor. Teklifin kabul edilmesi için diğer partilerle görüşmemiz gerekir, yoksa bu sürecin nihayete ermesi mümkün gözükmüyor. Biz bu teklifte samimi olduğumuzu Türkiye'de kılık kıyafet konusunun tartışma konusu olmasının çıkmasını istiyoruz. Partilerimizin bu teklife destek vereceğini ümit ediyorum. Türk milletinin temelinin oluşturan aileyi korumayı hedefliyoruz. Dünyanın dört bir yanında tedbir alıyorsa Türkiye'nin gecikmesi Türkiye'nin aleyhine olur. Geleceğimizi korumak için böyle bir tedbir alıyoruz." dedi.

Sözlerine ekleme yapan Bozdağ, Açıkça reddeden bir parti ben görmedim. Teklif somuta dönülüp Meclis Başkanlığına sunulduktan sonra daha net göreceğiz. TBMM'de 400 ve üzeri oyla kabul edilirse referanduma götürülmeyecek. Biz referanduma gitmeden yasalaşmasını arzu ediyoruz." diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1986828/bekir-bozdagdan-evlilik-birligi-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.