İki ülkeden Ukrayna'ya F-16 desteği

Eindhoven kentindeki askeri hava üssünde Ukrayna lideri Zelenskiy ile bir araya gelen Hollanda Başkanı Rutte, "Danimarka ve Hollanda, Ukrayna'ya F-16 savaş uçağı göndermeyi kabul etti" dedi.
Ankara Masası
|
20 Ağustos 2023, Pazar - 17:54
İki ülkeden Ukrayna'ya F-16 desteği

Hollanda Başkanı Mark Rutte, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile Eindhoven kentindeki askeri hava üssünde bir araya geldi. Rutte görüşmeye dair yaptığı açıklamalarda, "Danimarka ve Hollanda Ukrayna'ya F-16 savaş uçağı göndermeyi kabul etti" ifadelerini kullandı.

Zelenskiy, Hollanda Savunma Bakanlığı'nın 18 Ağustos'ta F-16 savaş uçaklarını Ukrayna'ya teslim etmelerinin ABD tarafından onaylandığını açıklamasının ardından, Rutte ile bir araya geldi. Hollanda'nın toplamda 42 adet F-16'ya sahip olduğunu söyleyen Rutte, Ukrayna'ya kaç adet sava uçağı gönderileceğinin henüz kesinleşmediğini bildirdi. Rutte, "Hollanda ve Danimarka'nın, ABD ve diğer müttefiklerle işbirliği içinde, F-16 uçaklarının Ukrayna'ya ve Ukrayna Hava Kuvvetleri'ne devrini taahhüt ettiğini açıklayabiliriz" dedi.

" Ukrayna'ya teslimatını onaylamasını memnuniyetle karşılıyoruz"

Anlaşmayı 'dönüm noktası' olarak niteleyen Zelenskiy ise, Küresel Barış Zirvesi ve Barış Formülü'nün de gündemde olduğunu söyledi.

Hollanda Savunma Bakanlığı, 18 Ağustos'ta Hollanda'nın Ukrayna'ya F-16 savaş uçaklarını teslim etmesinin ABD tarafından onaylandığını açıklamıştı. Savunma Bakanı Kajsa Ollongren, yaptığı açıklamada, "ABD'nin, F-16 savaş uçaklarının Ukrayna'ya teslimatını onaylamasını memnuniyetle karşılıyoruz. Bu, bizim Ukraynalı pilotların eğitimini tamamlamamıza olanak tanıyor" ifadelerini kullanarak, sonraki adımlar için Avrupalı ortaklarıyla temas halinde olduklarını bildirmişti.

Ukrayna'ya F-16 tedariki amacıyla Hollanda ve Danimarka'nın öncülüğündeki ülkeler, Ukraynalı pilotları NATO'da yaygın kullanılan ABD yapımı F-16 savaş uçakları için eğitmeyi mayısta kabul etmişti. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2095272/iki-ulkeden-ukraynaya-f-16-destegi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.