Merkez Bankasından KKM ile ilgili yeni karar

Merkez Bankası, TL mevduatların artması ve kur korumalı mevduatın (KKM) azaltılması amacıyla yeni bir adım attı. Bu kapsamda, yabancı para mevduattan kur korumalı mevduata dönüşüm hedefi uygulamasına ve TL payına göre ilave/indirimli menkul kıymet tesis uygulamasına son verildi.
Ankara Masası
|
20 Ağustos 2023, Pazar - 18:59
Merkez Bankasından KKM ile ilgili yeni karar

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında TCMB'den 4 tebliğ yayımlandı. Bunlara göre; sadeleşme süreci kapsamında yabancı para mevduattan kur korumalı mevduata dönüşüm hedefi uygulamasına ve TL payına göre ilave/indirimli menkul kıymet tesis uygulamasına son verildi.

Düzenlemelerle TL mevduatlar artarken, kur korumalı hesaplardan TL mevduata geçiş sağlanarak kur korumalı mevduatın azaltılması gözetildi.

TCMB'den düzenlemelere ilişkin yapılan açıklamada, "TL vadeli mevduat desteklenerek makro finansal istikrarın güçlendirilmesine katkı sağlanması amaçlanmaktadır. Bu kapsamda, Merkez Bankası'nca kur koruma desteği sağlanan hesaplardan TL hesaplara geçiş ve kur korumalı hesapların belli oranda yenilenmesinin hedeflenmesine, kur koruması bulunmayan TL payı seviyesinde artış hedefine geçilmesine karar verilmiştir. Sadeleşme süreci ve kur korumalı mevduatın TL mevduata geçişine ilişkin adımlar Para Politikası Kurulu'nun ilan ettiği ilkeler doğrultusunda devam edecektir" denildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2095278/merkez-bankasindan-kkm-ile-ilgili-yeni-karar
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.