Ümit Özdağ'dan çağrı

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Cumhuriyet’in 100. yıl dönümü nedeniyle Kastamonu İnebolu’dan Ankara’ya yürüyüş başlatacaklarını söyledi.
Onur Çetinkaya
|
21 Ağustos 2023, Pazartesi - 13:48
Ümit Özdağ'dan çağrı

Türkiye Cumhuriyeti, 100. kuruluş yıl dönümünü 29 Ekim 2023 tarihinde kutlamaya hazırlanırken Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'dan çağrı geldi.

Ankara'ya yürüyecek

Özdağ, 28 Ağustos'ta İnebolu'dan Ankara'ya İstiklal Yolunda yürüyüş etkinliğine herkesi davet etti.

Özdağ," Cumhuriyetimizin 100'ncü yılına girdik. 29 Ekim'de Cumhuriyetimizin 100'ncü yılı kutlamaları yapılacak. Bu sene 100'ncü yılı yaşıyoruz. Fakat 100'ncü yılla ilgili hiçbir kutlamanın yapılmadığını görüyoruz. Adeta 100'ncü yıl hiç olmamış gibi davranan bir iktidar var. Muhalefetin de çok bir farkı yok. Biz Zafer Partisi olarak 100'ncü yılın hakkıyla kutlanması gerektiğini düşünüyoruz. Bunun için birçok çalışma yaptık ve bundan sonra da yapacağız. Bir 100'ncü yıl logosu yaptık. 100'ncü yıl marşı besteledik. Şimdi 100'ncü yılı anmak için İnebolu’dan Ankara’ya 300 kilometrelik bir yolu yürümeye hazırlanıyoruz. İnebolu Gazi Mustafa Kemal'in 'gözüm Sakarya'da kulağım İnebolu'da' dediği yer. Tek İstiklal madalyasına sahip ilçemiz. 28 Ağustos'ta başlayacağız yürüyüşe çünkü 28 Ağustos, 1920'de İnebolu'ya ilk silahlar gemilerle gelmiş ve kağnılara yüklenerek Ankara'ya doğru yola çıkarılmıştır. Bu yolun adı 'İstiklal Yolu'. Bu yolu dedelerimiz, ninelerimiz kağnılarla cephene ve silahları taşıyarak ayaklarında çarık, yarı aç yarı tok kar yağdığı zaman bebeklerin üzerindeki örtüleri alıp top mermileri ıslanmasın diye top mermilerinin üzerine örterek yola devam etmişlerdir. Şimdi bizde aynı yoldan 103 sene sonra yola çıkarak Ankara'ya Anıtkabir'e doğru yürüyeceğiz. 100'ncü yıl şanla şerefle kutlanmayı hak ediyor. Biz Zafer Partisi olarak hangi partiye oy verirse versin Cumhuriyet'e inanan, bağlı olan, seven bütün yurttaşlarımızı bu yürüyüşe davet etmek istiyoruz. Tabi ki yol uzun, zor bunun tamamını fiziksel olarak da yürüyebilirsiniz bizlere birkaç saatte, bir günde, iki günde katılabilirsiniz. Sadece bayrağınızı, azığınızı ve uyku tulumunuzu alın gelin. Gelin Cumhuriyetimizin 100'ncü yılı için birlikte yürüyelim. Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum." ifadelerine yer verdi. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2095401/umit-ozdagdan-cagri
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.