İdris Şahin'den Cumhur İttifakı ortaklarına eleştiri: "İşine gelince Cumhur İttifakındayım gelmeyince değilim deme lüksleri yok"

Cumhur İttifakı'nın ortaklarını eleştiren DEVA Partili İdris Şahin, "Devletin ata uçağını kullanıp iktidarın her türlü nimetlerinden yararlanıp da karda varım zararda yok diyen bir anlayışı asla kabul etmemiz mümkün değil. Cumhur İttifakı’nın paydaşıyız, işinize gelmediği zaman Cumhur İttifakı’nın bir paydaşı değiliz deme lüksü siyasi partilerde olmamalıdır diye düşünüyorum" dedi.
Ecem Çetin
|
22 Ağustos 2023, Salı - 16:01
İdris Şahin'den Cumhur İttifakı ortaklarına eleştiri: "İşine gelince Cumhur İttifakındayım gelmeyince değilim deme lüksleri yok"

DEVA Partisi Sözcüsü ve Ankara Milletvekili İdris Şahin , Ankara Masası Gündem Özel yayınında gündemi değerlendirdi. 

Şahin, Cumhur İttifakı ortaklarının iktidarın nimetlerinden yararlandığını ancak işine gelmediğinde eleştirdiklerini söyledi.

Bu durumun kabul edilemez olduğunu aktaran İdris Şahin, şu ifadeleri kullandı:

" Bu birliktelikler kanun gereği seçim öncesinde yapılan bir işbirlikleridir"

"İktidar ortağı olmak için illa ki hükümette bir bakanla temsil edilmeye gerek yok. Şu an itibarıyla Milliyetçi Hareket Partisi bal gibi iktidarın ortağıdır. Yeniden refah Partisi şu an itibarıyla uygulamalarını bilmiyorum ama bu başından bu yana belli konularda itiraz ortaya koyuyorlar. Bu birliktelikler de zaten kanun gereği seçim öncesinde yapılan bir işbirlikleridir.  Seçim sonrasında da bu ittifaklar illa nihayet devam edecek anlamına gelmez. Ama şunu da görüyorum ki sayın Erbakan da Cumhur İttifakı’nın nimetlerinden maksimum düzeyde yararlanıyor. Cumhuriyetin kazanımı olan rahmetli Özal’ın bu ülkeye kazandırdığı ata uçağı Sayın Erdoğan’ın törenlerine giderken Hüda Par Genel Başkanı ve Sayın Erbakan’ı özel olarak götürüp getiriyor. 

"Kabul etmemiz mümkün değil"

Bir siyasi parti liderine devletin ata uçağının tahsis edilmiş olmasını nerde görüyorsunuz böyle bir imkan olabilir mi? Diğer siyasi partilerin liderleri tarifeli uçakla gidiyor veya da kendi tuttukları uçaklarla giderken, devletin ata uçağını kullanıp iktidarın her türlü nimetlerinden yararlanıp da karda varım zararda yok diyen bir anlayışı asla kabul etmemiz mümkün değil. Dolayısıyla bir şeyi reddediyorsan ya tümden reddedeceksin ya da tümden kabul edeceksin. Aksi taktirde işinize geldiği zaman Cumhur İttifakı’nın paydaşıyız, işinize gelmediği zaman Cumhur İttifakı’nın  bir paydaşı değiliz deme lüksü siyasi partilerde olmamalıdır diye düşünüyorum. "

http://www.ankaramasasi.com/haber/2095576/idris-sahinden-cumhur-ittifaki-ortaklarina-elestiri-isine-gelince-cumhur-ittifakindayim-gelmeyince-degilim-deme-luksleri-yok
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.