Sabancı çiftinin sağlık durumuna ilişkin açıklama!

Esas Holding’den yapılan yazılı açıklamada, Ali Sabancı ve karısı Vuslat Doğan Sabancı çiftinin sağlık durumlarının iyiye gittiği belirtildi.
Mevlüt Peker
|
26 Ağustos 2023, Cumartesi - 22:38
Sabancı çiftinin sağlık durumuna ilişkin açıklama!

Denizde tekne kazası geçiren Esas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı ile karısı Vuslat Doğan Sabancı'nın sağlık durumları ile ilgili olarak Esas Holding’den yazılı açıklama geldi. Esas Holding’in açıklamasında Sabancı çiftinin sağlık durumlarının iyiye doğru gittiği vurgulandı.

Ali Sabancı ile karısı Vuslat Doğan Sabancı’nın sağlık durumuna ilişkin Esas Holding'den yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

"Esas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı ve eşi Vuslat Doğan Sabancı'nın tüm operasyonları başarıyla sonuçlanmış olup sağlık durumları daha da iyiye gitmektedir ve titizlikle takip edilmektedir. Kamuoyunun bilgisine sunar, geçmiş olsun dilekleri için teşekkürlerimizi iletiriz."

Ne olmuştu?

Geçtiğimiz akşam Muğla Bodrum'un 22 mil açığında, Leros Adası yakınlarında demirli olan teknelerinde akşam yemeği için kıyıdaki bir restorana gitmek isteyen Ali Sabancı ve Vuslat Doğan Sabancı, Zodyak botuyla kayalıklara çarptılar. Yaralanan çift Leros Hastanesi'ne götürüldü. İlk yardım uygulandıktan sonra, Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı'nın tahsis ettiği ambulans uçaklarıyla Ali Sabancı İstanbul'daki Amerikan Hastanesi'ne nakledildi. Vuslat Doğan Sabancı'nın genel sağlık durumu iyi olduğu için Bodrum'dan özel ambulans uçakla Atatürk Havalimanı'na getirildi ve ardından kara ambulansıyla hastaneye nakledildi.

Kaza hakkında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise, "İş dünyasının önde gelen isimlerinden Ali Sabancı ve eşi Vuslat Doğan Sabancı'nın Bodrum'da ciddi bir deniz kazası geçirdiğini üzülerek öğrendik. Kazada yaralanan Ali Bey, ilk müdahalenin ardından ambulans uçakla İstanbul'a sevk edildi. Genel durumu iyi olan eşi için de ambulans uçakla İstanbul'a nakil planlandı. Kendilerine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." şeklinde açıklama yaptı.

Kaza anına dair verilen bilgilere göre, kaza sırasında teknede Ali Sabancı'nın kaptan olarak bulunduğu ve kayalıkları fark ettiği anda çocukları denize attığı belirtiliyor. Kazanın hemen ardından Vuslat Doğan Sabancı çocukları sudan çıkarırken, Ali Sabancı'yı geminin kaptanı sudan çıkardı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2096319/sabanci-ciftinin-saglik-durumuna-iliskin-aciklama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.