İsveç polisinden kalp hastası Müslüman’a sert müdahale

İsveç'te Salwan Momika’nın Kur'an-ı Kerim yakmasına sözlü olarak tepki gösteren kalp hastası Pakistanlıya İsveç polisi acımadı.
Mevlüt Peker
|
28 Ağustos 2023, Pazartesi - 21:27
İsveç polisinden kalp hastası Müslüman’a sert müdahale

İsveç'in başkenti Stockholm'de, Kur'an-ı Kerim'in yakılmasını engellemeye çalışırken polisin müdahalesine maruz kalan Pakistanlı Malik Shahza, bu tür saldırıların uykusunu kaçırdığını dile getirdi.

Pakistanlı Shahza, Irak kökenli Salman Momika'nın Pakistan Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim'i yakmasına tepki gösterdi.

Shahza, güvenlik bariyerinin arkasından Momika'ya seslenerek, "Lütfen Kur'an'ı yakma, bu iyi bir eylem değil. Kendimi iyi hissetmiyorum, uykularım kaçtı. Bypass ameliyatı geçirmiş biriyim. Neden hala Kur'an yakma eylemine devam ediyorsun? Pakistan Büyükelçiliği'nin önüne gelip neden Kur'an yakıyorsun? Hastayım, uyuyamıyorum, lütfen bunu durdurun. Polisin neden böyle bir şeye izin verdiğini anlamıyorum." şeklinde konuştu.

Bunun üzerine polis tarafından müdahale edilerek bölgeden uzaklaştırılan Shahza, kısa bir süre gözaltına alındı.

Serbest bırakıldıktan sonra Shahza, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kur'an'a yapılan saldırıların sağlığını olumsuz etkilediğini ifade etti.

Kalp rahatsızlığı bulunan Shahza, "Momika'ya neden Kur'an'ı yakma eylemi yaptığını sordum. Bu eylemin iyi bir şey olmadığını belirttim ve Kur'an'ın yakılmasının durdurulmasını rica ettim. İsveçli politikacıların bu tür eylemlere son vermesi gerekiyor. Dünyanın dört bir yanından tepkiler geliyor ve bu durum İsveç için olumlu değil." dedi.

Eylemin ardından Momika, olay yerinden zırhlı polis aracıyla ayrıldı. Yaklaşık 100 polisin ve 20 zırhlı polis aracının eşlik ettiği görüldü.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2096534/isvec-polisinden-kalp-hastasi-muslumana-sert-mudahale
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.