TikTok, Salwan Momika’nın hortumunu kesti

Tiktok, İsveç'te Kur'an-ı Kerim’e saldırılar düzenleyerek sosyal medya üzerinden kazanç elde eden Salwan Momika’nın hesabını para kazanmaya kapattı.
Mevlüt Peker
|
29 Ağustos 2023, Salı - 21:57
TikTok, Salwan Momika’nın hortumunu kesti

TikTok adlı popüler sosyal medya platformu, Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırılarıyla tanınan Irak asıllı Salwan Momika'nın hesabındaki gelir kazanma özelliğini kapatma kararı aldı.

İsveç devlet radyosu SR'ye göre, TikTok yetkilileri Momika'nın hesabının gelir kazanma özelliğinin artık kullanılamayacağını doğruladı.

Ülkenin resmi haber ajansı TT'ye açıklamada bulunan Momika, TikTok üzerinde yaptığı canlı yayınlarla milyonlarca izleyiciye ulaşan Kur'an'a saldırı içerikli videoların kendisine gelir sağladığını belirtti. Momika, bu canlı yayınlar sırasında saatte 100 ila 300 dolar arasında gelir elde ettiğini ifade etti. Ancak TikTok, bu özellik üzerindeki gelir sağlama imkanını sonlandırdı.

Aftonbladet gazetesi ise Momika'nın daha önce Eritreli bir sığınmacıyı bıçakla tehdit etmekten 80 saat kamu hizmeti ve bin dolar tazminat cezasına çarptırıldığını aktardı.

İsveç'in emekli ünlü dedektiflerinden Leif GW Persson ise TV4 kanalında yaptığı açıklamada, ifade özgürlüğünün kötüye kullanılarak Kur'an-ı Kerim'e yönelik saygısızlık yapanlara hapis cezası verilmesi gerektiğini savundu.

Son dönemde İsveç ve Danimarka'da Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırılar artarken, bu tür provokasyonlar büyük tepki topluyor. Danimarkalı aşırı sağcı politikacı Rasmus Paludan, özellikle İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakma eylemleriyle biliniyor. Öte yandan Salwan Momika da çeşitli yerlerde Kur'an-ı Kerim yakarak provokasyonlarda bulunmuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2096659/tiktok-salwan-momikanin-hortumunu-kesti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.