Azerbaycan bayrağını çiğneyen 3 Ermeni futbolcuya hapis!

Azerbaycan bayrağını ayaklar altına alarak çiğneyen 3 Ermeni futbolcu için 10’ar gün hapis cezası verildi.
Mevlüt Peker
|
28 Ağustos 2023, Pazartesi - 21:54
Azerbaycan bayrağını çiğneyen 3 Ermeni futbolcuya hapis!

Sosyal medya platformlarında paylaşılan paylaşımlarla Azerbaycan bayrağını tahkir ettikleri görüntülerin ortaya çıkması sonucu, Karabağ'da yaşanan olayda adı geçen 3 Ermeni futbolcuya ceza verildi. 

Azerbaycan Başsavcılığı'nın açıklamasına göre, 2021 yılında başlatılan soruşturma sonucunda Alen Sarkisyan (22), Vahe Hovsepyan (20) ve Levon Grigoryan (20) isimli Ermenistan vatandaşları, Karabağ'dan Ermenistan'a dönerken Laçın sınır kontrol noktasında gözaltına alındı. 

İfadelerinde suçlarını kabul eden ve pişmanlık duyduklarını belirten bu üç kişi, gelecekte benzer eylemlerde bulunmayacakları taahhüdünde bulundular. Bu beyanlar dikkate alınarak, haklarında başlatılan cezai süreç sonlandırıldı. 

Üç kişi, "Yasak bilgilerin internet üzerinde yayılması" suçundan yargılandı ve mahkeme tarafından onar günlük hapis cezasına çarptırıldı. Söz konusu cezaların tamamlanmasının ardından, bu üç kişinin Azerbaycan dışına çıkmalarına izin verileceği ifade edildi. 

Geçmişte bir futbol kulübünün oyuncularının Azerbaycan bayrağını aşağıladığına dair internette paylaşılan görüntüler, bu olayın temelini oluşturuyordu. Azerbaycan Başsavcılığı, bu olayla ilgili olarak "Azerbaycan Cumhuriyeti devlet bayrağı veya armasıyla ilgili hakaret" ve "Organize şekilde milli, etnik, sosyal veya dini nefreti kışkırtma" suçlamalarıyla soruşturma yürüttü.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2096536/azerbaycan-bayragini-cigneyen-3-ermeni-futbolcuya-hapis
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.