Bayrağa saldırı sonrası Azerbaycanlı sporcular Bakü’ye döndü

Ermenistan'daki Avrupa Halter Şampiyonası'nda yaşanan bayrak yakma provokasyonu sonrası müsabakalardan çekilen Azerbaycanlı halterciler Bakü'ye döndü.
Mevlüt Peker
|
16 Nisan 2023, Pazar - 00:01
Bayrağa saldırı sonrası Azerbaycanlı sporcular Bakü’ye döndü

Ermenistan'da düzenlenen Avrupa Halter Şampiyonası'na katılan Azerbaycanlı sporcuların bayraklarının açılış töreninde yakılması nedeniyle geri dönme kararı aldılar. Azerbaycanlı haltercilerin Erivan'dan kara yoluyla Gürcistan'a, oradan da uçakla memleketlerine döndükleri görüldü. Haydar Aliyev Uluslararası Havalimanı'nda kalabalık bir grup tarafından karşılanan sporcuların takım antrenörü Emil Aliyev, Azerbaycan bayrağının yakılmasının kendilerini üzdüğünü belirtti.

Aliyev, "Ermenistan'a savaş değil yarışmaya gittik, ancak bayrağımızın yakılması yaşanmış bir olay değil. Buna sessiz kalamayız" diye konuştu. Azerbaycan Halter Federasyonu Basın Sözcüsü Kenan Mesteliyev de, bayraklarının kendi onurları olduğunu ve bayraklarına yapılan hakareti asla kabul etmediklerini söyledi.

Sporculardan Vüsal Rüstemov, müsabakaya fiziksel ve psikolojik olarak çok iyi hazırlandıklarını, ancak Ermenilerin provokasyon yaparak onları engellediğini belirtti. Halterci Nazile İsmailova da "Böyle bir vahşiliği kabul etmiyoruz. Ülke liderinin katıldığı törende başka bir ülkenin bayrağını yaktılar. Bu barbarlıktır" dedi. Halterci Ömer Cavadov da, "Her zaman sporu siyasallaştırıyorlar. Bayrağımıza yapılan hakareti kabul etmiyoruz" ifadelerini kullandı.

Azerbaycan Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Olimpiyat Komitesi'nin sporcuları geri çekme kararı alması üzerine, Azerbaycan'ın 12 kişilik takımı da şampiyonadan ayrılmak zorunda kaldı. Azerbaycan Halter Federasyonu Başkanı Murad Aliyev, "Bu tür provokasyonların spor ve barış adına hiçbir yararı yok. Bu olaylar, uluslararası arenada sporcuların huzurunu bozmaktadır" dedi. Bu olay, iki ülke arasındaki gerginliği daha da artırdı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2078925/bayraga-saldiri-sonrasi-azerbaycanli-sporcular-bakuye-dondu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.