CHP'den yerel seçim konusunda iddialı çıkış!

Yerel seçimle ilgili açıklamalarda bulunan Ankara Milletvekili Aylin Yaman, Ankara'da Etimesgut ve Mamak'ı alacaklarını ifade etti.
Ecem Çetin
|
29 Ağustos 2023, Salı - 16:35
CHP'den yerel seçim konusunda iddialı çıkış!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Aylin Yaman, Ankara Masası Gündem Özel yayınında Gazeteci Fatih Atik'in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. 

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yaman, Ankara ile ilgili iddialı konuştu. 

"Çok ciddi atılımlar da yaptık"

Aylin Yaman, şu ifadeleri kullandı;

"Bence Ankara'da bir sorun yok. Ben böyle görmüyorum. Elbette şimdi hizmet sunarken yıpranma payınız da olur, çok doğaldır. Çünkü önden gelen hakların bazı durumlara hakkaniyetle yaklaştığınız zaman bazı şeyler, bazı insanları memnun etmeyebilir ama önemli olan sizin vicdanen rahat olmanız ve bu hizmeti doğru sunduğunuzdan emin olmanız. Ankara ile ilgili özellikle konuşayım. Mansur Bey bunu gerçekten sosyal belediyecilik anlamında gerçekleştiriyor. Dolayısıyla bununla ilgili bir rahatsızlığımız yok ama tabii bu bir seçim süreci, mutlaka ona göre çalışmalarda olacak ve çok ciddi atılımlar da yaptık. Sosyal Belediyecilik anlamında, hem alt yapı anlamında.

Yıllardır Ankara'da yapılmamış işleri çok kısa zaman dilimine sıkıştırdık. 5 yıl aslında bakarsanız çok uzun bir zaman değil. Bütün belediyelerde böyle ve İktidar elimizde değil, bakın bu çok zor. Çünkü bir bütçeyi yönetiyorsunuz. İktidar başka yerde. O rakamlarla harikalar yaratıyorlar bence.

"Mansur Yavaş'ın iyi bir belediye başkanı olduğunu  söyleyebilirim"

Ve bu arada çok ciddi bir deprem yaşadık 6 Şubat depremini yaşadık ve biz bütün bu deprem bölgesini Ankara'dan ve bizim diğer belediyelerimizden hepsinden yardım gitti. Her belediyenin sorumlu olduğu bir şehir vardı ve oradan çok sayıda depremzedemiz hala Ankara'da kalıyor ve oralara çok ciddi yemek yardımı, alt yapı yardımı gitti. Bunlar çok zor işler.İnanın bu benim bildiğim bir konu değil şuanda, çünkü bu gündeme gelmiş bir konu değil. Tek bildiğim Mansur beyin iyi bir belediye başkanı olduğunu ve sadece bunu söyleyebilirim.

" Etimesgut ve Mamak'ı alırız"

Yerel seçimler üzerinden konuşacak olursak, ben Mansur Bey'in iyi bir belediye başkanı olduğunu düşünüyorum ama siyaset bambaşka bir şey. Önümüzdeki dönem nedir? ne olur? ne biter bilmiyorum ama şu anda en azından konuşulmadığını söyleyebilirim. O konulara girmediğimi söyleyebilirim. Tabii ki arttırma hedefimiz var bizimde. Herkes bir hedef koyar. Yani AKP'nin hedef koyması çok doğal yani konmalı da zaten. Bizimde hedefimiz belediye sayısını arttırmak, hem büyükşehir yetmiyor aslında küçük ölçekli ilçeler de de alınması çok değerli. Etimesgut ve Mamak'ı alırız."



http://www.ankaramasasi.com/haber/2096632/chpden-yerel-secim-konusunda-iddiali-cikis
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.