Oyuncu Ünal Silver yaşamını yitirdi

"Diriliş: Ertuğrul", "Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz", "Poyraz Karayel" ve "Bir Bulut Olsam" gibi dizilerde rol alan oyuncu Ünal Silver, 75 yaşında vefat etti.
Mevlüt Peker
|
29 Ağustos 2023, Salı - 21:35
Oyuncu Ünal Silver yaşamını yitirdi

Ünal Silver isimli usta sanatçının menajeri Renda Güner, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Değerli ustamız Ünal Silver'ın aramızdan ayrılmasının derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Onu çok özleyeceğiz" ifadeleriyle Silver'ın vefatını duyurdu.

1948 yılında İstanbul'da doğan usta oyuncunun gerçek adı Ünal Gümüş'tü. "Diriliş Ertuğrul" dizisinde canlandırdığı Umur Bey karakteri ile dünyanın birçok ülkesinde tanınan Ünal Silver, tiyatro alanındaki başarılarının yanı sıra 2002 yılından itibaren birçok sinema ve dizi projesinde rol aldı.

Ünlü oyuncu Hülya Duyar, yakın arkadaşı Ünal Silver'in vefat haberi üzerine paylaştığı veda mesajında şu cümlelere yer verdi:

"Özel insanlarla yaşanan anılar, bir ömre sığmaz. Ünal Silver gibi bir dostla paylaşılanlar da öyle... Bugün aramızdan ayrıldığın bu anlarda, sana teşekkür etmek istiyorum. Çünkü seninle yaşadıklarımız sadece bir veda değil. Sen bana hem can, hem yol arkadaşı oldun. Hem hoca, hem abi, hem de baba... Seninle geçirdiğim zamanlar, anılarımız, birlikte tattıklarımız, hayatı daha anlamlı kıldı. Seni anılarımda yaşatmaya devam edeceğim. Bu bir veda değil, sadece bir ayrılık. Teşekkürler can dostum, senin ışığın içinde uyu..."

Ünlü oyuncunun cenazesi, 31 Ağustos Perşembe günü Şakirin Camisi'nde düzenlenecek öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından Kurtköy Osmangazi Mezarlığı'nda defnedilecek.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2096658/oyuncu-unal-silver-yasamini-yitirdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.