Arap aşiretleri ile PKK/YPG arasında şiddetli çatışma!

Deyrizor’da Arap aşiretleri ile PKK/YPG bölücü terör örgütü arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Arap aşiretleri çatışmalarda şu ana kadar 12 kasabayı terör örgütü PKK/YPG’den kurtardı.
Mevlüt Peker
|
01 Eylül 2023, Cuma - 00:29
Arap aşiretleri ile PKK/YPG arasında şiddetli çatışma!

Suriye’nin doğusunda bulunan Deyrizor şehrinde Arap aşiretleri ile PKK/YPG bölücü terör örgütü arasında şiddetli çatışma çıktı. Çatışmalarda şu ana kadar 12 kasabanın terör örgütü PKK/YPG'den kurtarıldığı bildirildi. 40’tan fazla bölgede PKK/YPG bölücü terör örgütünü püskürtmek için çatışmalar devam ediyor. Deyrizor kentinde bulunan El-Ziban kasabasındaki aşiret mensuplarının PKK/YPG terör örgütüne karşı genel seferberlik ilan ettiği kaydedildi.

İdlib şehri ve Halep şehrinin batı kırsalında bulunan bazı bölgelerde şiddetli çatışmaların başladığı ve Arap aşiretlerinin PKK/YPG terör örgütüyle çatışmak için Münbiç kentinin cephelerine doğru yöneldiği belirtiliyor.

Çatışmaların önemli bir Arap aşireti liderlerinin PKK/YPG terör örgütüne ait sözde genel merkez binasında alıkonması sonrası başladığı ve terör örgütü PKK’nın, aşiretin gençlerini kendi saflarında savaşmaya zorladığı için çıktığı ifade ediliyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2096937/arap-asiretleri-ile-pkkypg-arasinda-siddetli-catisma
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.