Dışişleri’nden Deyrizor açıklaması

Deyrizor kırsalında Arap aşiretleri ile terör örgütü PKK/YPG arasındaki çatışmalara ilişkin açıklama yapan Türkiye Dışişleri Bakanlığı, "Bu gelişme, terör örgütünün, Suriye’nin kadim halklarını, üzerlerinde şiddet ve baskı uygulamak ve temel insan haklarını ihlal etmek suretiyle tahakküm altına alma girişimlerinin yeni bir tezahürüdür" dedi.
Mevlüt Peker
|
01 Eylül 2023, Cuma - 19:51
Dışişleri’nden Deyrizor açıklaması

Dışişleri Bakanlığı, Deyrizor kırsalındaki PKK/YPG terör örgütü ile bazı Arap aşiret unsurları arasındaki çatışmaların uzun süredir yakından ve endişeyle izlendiğini duyurdu.

Suriye'nin doğusundaki Deyrizor ilinde, terör örgütü PKK/YPG'nin işgal ettiği bölgede yaşanan terör örgütü ile Arap aşiretleri arasındaki çatışmalar hakkında Bakanlık tarafından yazılı bir açıklama yapıldı.

Açıklamada, terör örgütünün Suriye'deki şubeleriyle bazı Arap aşiret unsurları arasındaki uzun süredir devam eden çatışmaların yakından ve kaygıyla takip edildiği belirtildi. Ayrıca açıklamada, "Bu gelişme, terör örgütünün Suriye'nin köklü halklarını, şiddet ve baskı uygulayarak temel insan haklarını ihlal etme girişimlerinin yeni bir tezahürüdür. Terör örgütünün, DEAŞ ile mücadele iddiasıyla örtbas etmeye çalıştığı gerçek niyetini ve amaçlarını, bölge halkının daha fazla acı çekmeden ve bölgenin Suriyeli Kürtler dahil tüm yerel unsurlarının daha fazla zarar görmemesi için tüm destekçilerin de görmesi gerektiğine inanıyoruz." ifadelerine yer verildi.

PKK/YPG'nin Deyrizor Askeri Meclis grubunun lideri Ahmed el Habil'in rehin alınmasının ardından 27 Ağustos'ta başlayan çatışmalar, bazı Arap aşiretlerinin de katılmasıyla büyüdü. Arap aşiretleri, çatışmalar sonucu 24 köyü PKK/YPG'den temizledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2097056/disislerinden-deyrizor-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.