Diyarbakır annelerinin evlat nöbeti 5. seneye girdi

Bölücü terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan evlatlarına kavuşma umuduyla, çocuklarının kaçırılmasından sorumlu tuttukları HDP’nin il binası önünde oturma eylemi yapan Diyarbakır annelerinin evlat nöbeti 5. senesine girdi.
Mevlüt Peker
|
03 Eylül 2023, Pazar - 20:26
Diyarbakır annelerinin evlat nöbeti 5. seneye girdi

HDP'yi çocuklarının dağa kaçırılmasından sorumlu tutan aileler, 3 Eylül 2019'da başlattıkları oturma eylemini sürdürüyor.

Oturma eylemleri 5. yılını dolduran aileleri, bir program çerçevesinde Türkiye'nin birçok ilinden, çocukları dağa kaçırılan anne ve babalar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar yalnız bırakmadı.

Aileler, "Teröre Geçit Yok", “Annelerden Teröre Karşı Tek Ses Tek Yürek”, “Neredesiniz İnsan Hakları Savunucuları”, “Annelerin Sessiz Çığlığına Kulak Verin” yazılı dövizler taşıdı.

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Leman Yenigün de evlat nöbetindeki aileleri ziyaret etti, onlara gül verdi.

Yenigün: Anne yüreğinden daha güçlü bir organizasyon yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, annelerin mücadelesinin terör örgütüne katılımları sıfıra indirmede çok önemli olduğunu vurguladı ve anne yüreğinden daha güçlü bir organizasyonun olmadığını belirtti. Anne ve babaların çocuklarına kavuşmak için gösterdikleri çabanın, toplumsal barışın güçlenmesine katkı sağladığını ifade etti. Ayrıca, Diyarbakır annelerine ve aynı acıları yaşayan diğer annelere destek olmayı sürdüreceklerini vurguladı.

Yenigün, Diyarbakır annelerinin direnişinin Yeni Türkiye Yüzyılı inşasında kendilerine ilham kaynağı olduğunu belirtti.

Aktaş: Hacire Akar ile başlayan mücadele dalga dalga yayıldı

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş, Hacire Akar'ın oğlunu geri almak için başlattığı evlat nöbetinin dalga dalga yayıldığını ifade etti. Akar, ailelerin direnişi sayesinde terör örgütünün artık meydana çıkamayacağını anladığını söyledi ve evlatlarına kavuşan 45 ailenin öyküsünün başladığını paylaştı.

Ailelerin yanı sıra evlatlarına kavuşmuş ailelerden de konuşmalar yapıldı. Süleyman Aydın, HDP'nin çocuklarını kaçırmakla suçlandı ve 5 yıl önce başlatılan oturma eyleminin 5. yıl dönümünde HDP'nin hala ailelerin feryadını duymadığını dile getirdi. Esmer Koç ise, kızının 10 yıl sonra terör örgütünden kaçarak güvenlik güçlerine teslim olduğunu ve tüm çocuklarını devlete kurban edeceğini belirtti.

Konuşmaların ardından aileler ve davetliler alandan ayrıldı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2097383/diyarbakir-annelerinin-evlat-nobeti-5-seneye-girdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.