Demokrat Partili Şahin’den Kerküklü Türkmenlere destek

Demokrat Parti (DP) MKK Üyesi ve Demokratik Kitle Örgütlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Muhammed Kürşad Şahin, Kerkük’te yaşayan Türkmenlerin her zaman yanında olduklarını haklarına zarar verecek her türlü karara karşı çıkacaklarını söyledi.
Ersin Küçükbarak
|
04 Eylül 2023, Pazartesi - 11:26
Demokrat Partili Şahin’den Kerküklü Türkmenlere destek

Demokrat Parti (DP) MKK Üyesi ve Demokratik Kitle Örgütlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Muhammed Kürşad Şahin, Irak’ın Kerkük kentinde ordu kontrolündeki binanın Kürdistan Demokrat Partisine devredilmesi kararının ardından başlayan protestolarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Kerkük’ün hem Türk hem de İslam dünyası için önemli şehirlerden birisi olduğunu söyleyen Şahin, “Yaşanan olaylardan büyük üzüntü duyduk. Türkmen kardeşlerimizin haklarını yok sayacak her türlü kararın karşısında olduğumuzun bilinmesini isterim” dedi.

Şahin şöyle devam etti:

“Türkmen kardeşlerimizin hakları korunmalıdır”

 “ Türk milletinin canı olan Kerkük şehrindeki terör olaylarına karşı yüce Türk devleti gerekeni yapmalı ve Türkmen kardeşlerimizin hakları korunmalıdır. Bölgede herhangi bir Türkmen kardeşimizin canını kast edecek saldırılara izin verilmemelidir.

“Kerkük Türk’tür, Türk kalacaktır”

“Demokrat Parti olarak bizlerde süreci yakından takip ediyoruz. Bölgede barış ve sükunetin sağlanması noktasında parti olarak elimizden geleni yapacağız. Türkmen kardeşlerimizin her zaman yanındayız. Şu unutulmamalıdır yüzyıllardır olduğu gibi Kerkük Türk’tür, Türk kalacaktır” dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2097446/demokrat-partili-sahinden-kerkuklu-turkmenlere-destek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.