Adnan Beker: İyi ki kazanamamışız, Allah ülkeyi korumuş!

İYİ Parti Ankara Milletvekili Adnan Beker, “İyi ki kazanmamışız, Allah ülkeyi korumuş Allah milleti korumuş. Bakanları bile atayamazmışız” dedi.
Mevlüt Peker
|
05 Eylül 2023, Salı - 10:35
Adnan Beker: İyi ki kazanamamışız, Allah ülkeyi korumuş!

tv100 yayınına konuk olan İYİ Parti Ankara Milletvekili Adnan Beker, Millet İttifakı’nın seçim sonrası verdiği görüntüyü yorumlayarak, “İyi ki kazanmamışız, Allah ülkeyi korumuş Allah milleti korumuş. Bakanları bile atayamazmışız” dedi.

İdris Şahin ile ilgili iddia

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin hakkında şaşırtıcı bir iddia ortaya atan Adnan Beker, "İdris Şahin, yaptığı toplantıda ‘İYİ Parti’ye oy vermeyin, İYİ Parti, vekil çıkaramayacak. İYİ Parti’nin baraj sorunu var, oylarınız boşa gider’ diye CHP’lilerin vekil adayları, İYİ Parti az vekil çıkarsın diye çalıştı." dedi.

Adnan Beker, İdris Şahin ile ilgili şunları söyledi:

"İdris Şahin, yaptığı toplantıda ‘İYİ Parti’ye oy vermeyin, İYİ Parti, vekil çıkaramayacak. İYİ Parti’nin baraj sorunu var, oylarınız boşa gider’ diye CHP’lilerin vekil adayları, İYİ Parti az vekil çıkarsın diye çalıştı. AK Partili milletvekilleri ‘Bana oy verme Tayyip Bey’e oy ver’ dedi ama CHP’li milletvekilleri önce kendilerine oy istedi."

“Mansur Yavaş yüzde 7 oy kaybetti”

İYİ Parti Ankara Milletvekili Adnan Beker, 2019 yerel seçimlerinde HDP’li Sezai Temelli’nin “Mansur Yavaş bilecek ki o koltukta HDP oylarıyla oturacak” şeklindeki beyanının Mansur Yavaş’ın yüzde 7 oy kaybetmesine neden olduğunu söyleyerek, “HDP’liler bana benzer iki laf daha etseydi Mansur Yavaş Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanamazdı” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu seçimi neden kaybetti?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı Seçimini kaybetmesi ile ilgili olarak ise Adnan Beker şöyle dedi:

"Seçim, Kemal Bey’in Meclis’te HDP’lilerle görüşmesiyle kaybedildi. Seçim boyunca hiçbir şey anlatamadık ve seçim boyunca her girdiğimiz yerde ‘HDP-PKK’ denildi. HDP, Kemal Bey’e oy istiyor, bir yandan biz istiyoruz. Sahada, HDP’nin desteklediği Kemal Bey’i biz de destekliyormuşuz algısı çıktı."

Barış Yarkadaş ile sert tartışma

CHP’li gazeteci Barış Yarkadaş ile sert tartışma yaşayan İYİ Parti Ankara Milletvekili Adnan Beker, “İBB ve ABB’den şikayetçi değiliz, çok memnunuz. Ankara’da üçüncü partiyiz. Neden sürekli bana bunu soruyorsunuz.” dedi.

Barış Yarkadaş’ın “Ben gazeteciyim tabii ki soracağım” demesi üzerine Adnan Beker, “Siz CHP’nin üst yöneticilerindensiniz. Ne gazetecisi? CHP’nin adayı Mansur Yavaş olmasa kazanamazsınız. İttifak da yapsanız, Mansur Yavaş dışında başka adayın kazanma şansı sıfır.” ifadelerini kullandı.

Barış Yarkadaş ise kendisinin sadece sıradan bir CHP üyesi olduğunu ileri sürdü.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2097513/adnan-beker-iyi-ki-kazanamamisiz-allah-ulkeyi-korumus
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.