Tunus, Fas’a kurtarma ekibi ve sahra hastanesi gönderecek

Tunus, büyüklüğü 7 olan şiddetli depremin meydana geldiği Fas'a kurtarma ekibi ve sahra hastanesi gönderiyor.
Mevlüt Peker
|
09 Eylül 2023, Cumartesi - 20:09
Tunus, Fas’a kurtarma ekibi ve sahra hastanesi gönderecek

Tunus, 7 büyüklüğünde depremin meydana geldiği Fas'a arama kurtarma çalışmalarında destek sağlamak için sahra hastanesi ve 56 kişilik sivil savunma ekibi gönderecek.

Tunus İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Fakir Buzgiye, ülkenin resmi haber ajansı TAP'a verdiği demeçte, Tunus Sivil Savunma Kurumu'na ait bir sahra hastanesi ve 56 kişiden oluşan bir arama kurtarma ekibinin Fas'a yönlendirileceğini açıkladı. Ayrıca, bu ekibin içinde uzmanlık alanı arama kurtarma olan 6 doktorun da bulunduğunu söyledi. Buzgiye, Tunuslu ekibin son teknoloji ekipmanlarla kurtarma operasyonlarına katkı sağlayacağını belirtti.

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, Fas'ta yaşanan depremin ardından bir taziye mesajı yayınlarken, depremin etkilediği bölgeye yardım amacıyla çalışmalara başladıklarını açıklamıştı.

Fas'ta 7 büyüklüğünde deprem

    Fas'ın Marakeş kentine bağlı El-Huz bölgesinde dün akşam saat 23.10'da meydana gelen 7 büyüklüğündeki deprem, başkent Rabat dahil olmak üzere Kazablanka, Meknes, Agadir ve Fes gibi şehirleri etkilemişti. Fas İçişleri Bakanlığı, depremin ardından son verilere göre 1037 kişinin yaşamını yitirdiğini ve 721'i ağır olmak üzere 1024 kişinin yaralandığını duyurmuştu.

    http://www.ankaramasasi.com/haber/2098272/tunus-fasa-kurtarma-ekibi-ve-sahra-hastanesi-gonderecek
    İlginizi Çekebilir

    Yorumlar (0)

    Yorumunuz İletilmiştir.