Bursa'da engelli Türk’ü darbeden 2 Suriyeli tutuklandı

Bursa ilinin Karacabey ilçesinde, bir Türk kızını taciz ettikten sonra yüzde 60 engelli erkek arkadaşını darp eden ve kafasına silah dayayarak görüntüleri sosyal medyada paylaşan 2 Suriyeli tutuklandı.
Mevlüt Peker
|
11 Eylül 2023, Pazartesi - 19:10
Bursa'da engelli Türk’ü darbeden 2 Suriyeli tutuklandı

Bursa Valiliği ile Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, basın yayın organları ve sosyal medyada geniş yer bulan ve büyük infial yaratan Karacabey ilçesinde 4 Haziran'da yaşanan "kasten darp", “silahlı yaralama” ve “alıkoyma” olayıyla ilgili açıklama yapıldı.

Yüzde 60 engelli olduğu belirtilen müşteki konumundaki Türk vatandaşı E.S'nin, Suriyeli kişiler tarafından silahla tehdit ve darp edildiğine yönelik yayınlanan haberlerle ilgili olarak Karacabey Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma çerçevesinde, yabancı uyruklu (Suriyeli) suça sürüklenen çocuklar İ.E. ve S.A. yakalanarak gözaltına alındı.

İşlemleri tamamlandıktan sonra "kasten darp, silahla yaralama, yağma ve hürriyeti tahdit" suçlarından Karacabey Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen İ.E. ve S.A. tutuklandı.

Bursa Valiliğinin yazılı açıklamasında, büyük infial yaratan olaya karıştığı saptanan diğer Suriyeli A.E.R'nin ise yakalanması için çalışmalara devam edildiği bilgisi verildi.

Diğer taraftan Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, hastanede tedavisi tamamlandıktan sonra taburcu edilen E.S. isimli engelli Türk gencini evinde ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

18 yaşından küçük ancak hayli gelişmiş 3 Suriyeli, bir Türk kızını taciz etmiş, yüzde 60 engelli olduğu öğrenilen Türk erkek arkadaşını feci şekilde darp etmiş, başına silah dayayarak çektikleri görüntüleri sosyal medyada paylaşmışlardı.

Görüntüler büyük infiale neden olurken, sosyal medyada binlerce vatandaş, Suriyelilerin yol açtığı sorunlar karşısında artık sabırlarının kalmadığını, “Suriyeli mülteci” sorununun devlet tarafından kökten çözülmesi gerektiğini ve konunun ekonomi kadar aciliyetinin bulunduğunu belirttiler.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2098558/bursada-engelli-turku-darbeden-2-suriyeli-tutuklandi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (1)

Yorumunuz İletilmiştir.
Turk genci
11 Eylül 2023, 22:10
Bakin su suriyelilerin suratini gosterin adini verin kimligini koyun ortaya. Kimse silah milah satmasin iş güç vermesin bu kopeklere. Sokakta gorursek doveriz de