Kenan Işık kimdir?

9 yıldır komada olan ve hala yaşam mücadelesi vermeye devam eden Kenan Işık’ın kim olduğu merak ediliyor. Peki Kenan Işık kimdir? İşte yanıtı…
Büşra Bayrak
|
13 Eylül 2023, Çarşamba - 12:00
Kenan Işık kimdir?

Türk televizyonun sevilen sunucu ve oyuncularından biri olan Kenan Işık, 9 yıl önce gittiği spor salonunda düşerek beyin kanaması geçirmiş ve hala komada yaşam mücadelesi veriyor. Sık sık sağlık durumuyla gündeme gelen Kenan Işık’ın kim olduğu ise merak konusu oldu.

Kenan Işık kaç yaşında ve nereli?

Tam adıyla Yusuf Kenan Işık, 1 Ekim 1947 yılında Malatya’da dünyaya geldi.

Babası Devlet Demiryolları’nda memur olan Işık, ortaöğretimine devam ettiği yıllarda Malatya Halkevi’nde amatör tiyatro yapmaya başladı.

Ardından Ankara’ya taşınmaları nedeniyle lise öğrenimine Ankara’da devam etmeye başlayan Kenan Işık, çok sevdiği tiyatroya Meydan Sahne’sine girerek devam etti.

Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde eğitim hayatını tamamlayan Işık, 1972 yılında Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü sanatçısı olmaya hak kazandı.

Kenan Işık'ın kariyeri

Sanat kariyerinde çok sayıda tiyatro oyunları yazan Kenan Işık, Şehir Tiyatroları’nda Genel Sanat Yönetmenliği de yaptı.

Bir dönem gazetecilikte yapan Işık, 1995-1998 yıllarında Yeni Yüzyıl, 2000 yılında Yeni Binyıl ve 2000-2002 yıllarında Akşam gazetesinde çalıştı.

Gazetecilik kariyerine kısa süre ara veren Işık, Haldun Dormen ve Gülben Ergen’inde yer aldığı Türk Televizyonun kült dizilerinden biri olan Dadı dizisinde Ömer Giritli karakterine can verdi.

2005 yılında Star TV’de ana haber sunuculuğu da yapan Işık, kısa süre sonra haber sunuculuğunu bırakıp oyunculuğa döndü.

Ardından Türk televizyonu programları arasında kült hale gelen Kim 500 Bin İster yarışması yeni adıyla Kim Milyoner Olmak İster yarışmasının sunuculuğunu yapmaya başladı.

Kenan Işık evli mi?

1981 yılında Beril Işık ile nikah masasına oturan Kenan Işık’ın Mehmet Işık ve Ahmet Işık adında iki oğlu bulunmaktadır.

Kenan Işık neden komada?

21 Mart 2014 tarihinde Kenan Işık sık sık gittiği spor salonunda antremanını tamamladıktan sonra salonda bulunan saunaya girdi. Saunada fenalaşıp dışarı çıkan Işık dengesini kaybedip düşmesi üzerine beyin kanaması geçirdi. Olayın olduğu tarihten bu yana komada olan sanatçının tedavisi şu anda evinde devam etmektedir.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2098636/kenan-isik-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.