Apple, yeni telefon ve akıllı saat modellerini tanıttı

ABD merkezli teknoloji devi Apple, iPhone 15 adlı yeni akıllı telefon modelini ve Apple Watch Series 9 adlı yeni akıllı saati tanıttı.
Zeliha Demirci
|
12 Eylül 2023, Salı - 23:30
Apple, yeni telefon ve akıllı saat modellerini tanıttı

Apple CEO'su Tim Cook, California eyaletinde düzenlenen etkinlikte Mac'e yönelik güncellemeler hakkında bilgi verdi ve Apple Watch ile iPhone'un nasıl geliştirildiğini anlattı. Cook, bu gelişmelerle gurur duyduklarını ifade etti. Yeni bilgilere göre, Apple Watch Series 9, S9 çipi ile donatılmış olacak. Bu yeni seri, tüm gün süren 18 saatlik bir pil ömrü sunacak ve Siri ile etkileşim daha hızlı olacak.

Apple Watch kullanıcıları, NameDrop özelliği sayesinde bilgilerini kolayca paylaşabilecek ve akıllı saat, iPhone'un yerini tespit edebilecek. Kullanıcılar ayrıca çağrılara dokunmadan yanıt verebilecek ve alarmları erteleyebilecekler. Series 9 modeli 5 farklı renk seçeneği sunacak ve Apple Watch kayışları geri dönüştürülebilir ipliklerden yapılarak sürdürülebilirlik ilkesine uygun hale getirilecek.

Sporcular için özel olarak tasarlanan Apple Watch Ultra 2 de etkinlikte tanıtıldı ve ekran parlaklığı ile dikkat çekiyor. "Apple Watch Series 9" 399 dolarlık bir başlangıç fiyatıyla sunulurken, "Apple Watch Ultra 2" ise 799 dolardan başlayan fiyatlarla müşterilere sunulacak.

iPhone 15, önceki modele göre daha ince çerçevelere ve iPhone 14'ten iki kat daha parlak bir ekrana sahip olacak. Siyah ve beyazın yanı sıra pastel tonlarında pembe, sarı ve yeşil renklerde sunulacak olan iPhone 15, 48 megapiksel bir kamera kullanacak. Ayrıca daha büyük olan "iPhone 15 Plus" modeli uzun bir pil ömrü sunacak.

Apple, Avrupa Birliği'nin USC-C şarjı zorunlu hale getiren kararına uyum sağlamak için yeni iPhone modelinde USB-C şarj bağlantı noktasını kullanacak. iPhone 15, 799 dolardan, iPhone 15 Plus ise 899 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.


iPhone 15 Pro, yan tarafında bulunan "Action Button" tuşu sayesinde birçok işlemi kolayca yapabilecek. A17 Pro çipi ile gelen iPhone 15 Pro, hızlı işlem yapma yeteneği sunacak ve yüksek performanslı mobil oyunlar için ideal olacak. iPhone 15 Pro, üç kat daha yakın zoom yapabilme yeteneği sunacak ve 999 dolardan başlayan fiyatlarla satılacak. iPhone 15 Pro Max ise 1199 dolardan başlayan fiyatlarla müşterilere sunulacak.

Apple, ürünlerinin çevresel etkilerini azaltma amacıyla 2030 yılına kadar tüm Apple cihazlarını "net sıfır" iklim etkisine sahip olacak şekilde tasarlamayı hedefliyor. Geri dönüştürülmüş ve yenilenebilir malzemeleri kullanarak sürdürülebilirlik ilkesine önem veriyor. Geçtiğimiz haziran ayında "Vision Pro" başlığı altında yeni bir ürün serisi tanıtan Apple, son dönemde yaşadığı bazı olumsuz gelişmelere rağmen yenilikçi ürünler sunmaya devam ediyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2098779/apple-yeni-telefon-ve-akilli-saat-modellerini-tanitti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.