İki askeri gemiyle 4000 ton yardım malzemesi gönderildi

Libya'ya yardım taşıyan gemilerin hareketinden önce konuşan AFAD Başkanı Okay Memiş, "Milli Savunma Bakanlığı Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı iki askeri gemimizle 550 personel, 42 araç, 8 bot, 2 bin 250 çadır, 22 bin battaniye, 1750 gıda kolisi, 240 bin litre su, yani toplamda yaklaşık 4 bin ton yardım malzemesiyle yola çıkıyoruz" bilgisini verdi.
Mevlüt Peker
|
15 Eylül 2023, Cuma - 01:02
İki askeri gemiyle 4000 ton yardım malzemesi gönderildi

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Okay Memiş, Libya'da meydana gelen sel felaketi sonrasında, Deniz Kuvvetleri Komutanlığına ait iki askeri gemi ve 550 personelle birlikte yaklaşık 4000 ton yardım malzemesinin Libya'ya gönderildiğini açıkladı.

Memiş, İzmir Alsancak Limanı'ndan Libya'ya hareket eden gemiler öncesinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Libya'daki sel felaketi sonrasında AFAD olarak arama kurtarma operasyonları ve insani yardım organizasyonlarını başlattıklarını ifade etti.

Memiş, Türkiye'nin, Milli Savunma Bakanlığına ait uçaklarla ilk yardımı ulaştıran ülke olduğunu belirterek, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bir parçası olarak bizler, AFAD ve diğer ekiplerimizle birlikte ilk olarak o bölgeye geldik ve hala o bölgede, büyük bir acıyı yaşayan insanlara yardım eli uzatan en güçlü ülke Türkiye ve Türk milletiyiz." şeklinde konuştu.

Memiş, ekiplerin hala arama kurtarma çalışmalarını sürdürdüğünü vurgulayarak, "Umuyoruz ki sağ kurtulan insanlara hızlıca ulaşabiliriz ve onları kurtarabiliriz. Ayrıca kayıplarını yaşayan ailelere de cenazelerine ulaşmalarına yardımcı olmak için elimizden geleni yapıyoruz. Ayrıca sel felaketinden sağ kurtulan insanların günlük hayatlarına devam edebilmeleri için gereken yardımı da sağlamak için çaba gösteriyoruz. Bugün, Milli Savunma Bakanlığı Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı iki askeri gemi, 550 personel, 42 araç, 8 bot, 2250 çadır, 22.000 battaniye, 1750 gıda kolisi, 240.000 litre su gibi toplamda yaklaşık 4000 ton yardım malzemesi ile yola çıkıyoruz." açıklamasında bulundu.

Ayrıca üçüncü bir geminin de yola çıkacağını belirten Memiş, "Biz, Türk milleti ve Türk devleti olarak, 6 Şubat deneyimiyle umuyoruz ki en kısa sürede Libya'daki kardeşlerimizin acısına ortak olabiliriz." dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2099299/iki-askeri-gemiyle-4000-ton-yardim-malzemesi-gonderildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.