UMKE ve UMKE ATAK ekibi selden etkilenen Libya'ya gidecek

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 11 kişilik UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi ) ve UMKE ATAK personelinin sel felaketinden etkilenen Libya'ya gönderileceğini duyurdu.
Mevlüt Peker
|
11 Eylül 2023, Pazartesi - 23:54
UMKE ve UMKE ATAK ekibi selden etkilenen Libya'ya gidecek

Libya'nın doğusundaki hükümetin Başbakanı Usame Hammad, “Derne'deki selde ölenlerin sayısı 2 bini geçiyor.” demiş, Libya'nın doğusundaki hükümetin İçişleri Bakanı Ebu Zeribe ise, “Yağışlarda 1500'den fazla kişi hayatını kaybetti, 7000’den fazla kişi kayıp” bilgisini vermişti. Son açıklanan rakam ise can kaybının 2 binin çok üzerinde olduğunu göstermişti.

Türkiye başta olmak üzere çok sayıda ülke, Libya yönetiminin uluslararası yardım çağrısını bekliyordu. Türkiye uluslararası yardım çağrısının eli kulağında olduğunu değerlendirerek ekiplerini hazırladı ve beklemeye koyuldu. Yardım çağrısının yapılmasıyla birlikte Türk arama kurtarma ekipleri harekete geçti.

Fahrettin Koca’dan açıklama

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, eski adı Twitter olan sosyal medya platformu X’teki kurum yöneticisi onaylı @drfahrettinkoca hesabından yaptığı paylaşımda, "Libya'da binlerce insanın etkilendiği sel dolayısıyla bakanlık olarak afet bölgesine ekip ve ekipman gönderiyoruz. Tıbbi sarf malzemeleri ve cihazlar, ilaçlar hazırlandı. 11 kişilik UMKE ve UMKE ATAK ekibi bu gece yola çıkıyor. Libya halkına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz." dedi.


AFAD 150 personel gönderileceğini duyurmuştu

AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi) Başkanlığı, sel felaketinden etkilenen Libya'ya 150 arama kurtarma personelinin yanı sıra, çadır ve ihtiyaç malzemeleri gönderileceğini duyurmuştu.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının, Libya hükümeti tarafından yapılan uluslararası yardım çağrısı üzerine 150 su üstü ve su altı arama kurtarma personeli ile çadır ve çadır içi malzemeler, 2 adet kurtarma aracı, 4 adet bot ve jeneratörden oluşan ihtiyaç malzemesinin gönderileceği belirtilen açıklamada, "Selden etkilenen dost ve kardeş Libya halkına geçmiş olsun dileklerimizi iletir, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileriz." denilmişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2098591/umke-ve-umke-atak-ekibi-selden-etkilenen-libyaya-gidecek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.