8 ilde uyuşturucu operasyonu: 42 gözaltı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Antalya merkezli 8 şehirde gerçekleştirilen jandarma operasyonlarında 42 zehir tacirinin yakalandığı bilgisini verdi.
Mevlüt Peker
|
16 Eylül 2023, Cumartesi - 20:18
8 ilde uyuşturucu operasyonu: 42 gözaltı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, toplamda 8 farklı şehirde gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonları sonucunda 42 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımla, Antalya, Sakarya, Bingöl, Osmaniye, Adıyaman, Ağrı, Konya ve Bursa gibi illerde yürütülen anti-uyuşturucu operasyonlarında toplamda 42 kişinin gözaltına alındığını ifade etti.

Yerlikaya'nın verdiği detaylara göre, Antalya Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen operasyonlarda 20 şüpheli yakalandı, bunlardan 18'i tutuklandı ve 2'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Sakarya'da da benzer bir operasyon düzenlendi ve 46 kg kubar esrar ile 2 kg çeşitli uyuşturucular ele geçirildi; 6 şüpheli tutuklandı.

Bingöl'de yürütülen operasyonlarda 4,5 kg kubar esrar ve 7,5 kg toz esrar güvence altına alındı.

Osmaniye'de polis tarafından düzenlenen bir başka operasyonda ise 27 kg kubar esrar ve 1 kg toz esrar ele geçirildi ve bir kişi gözaltına alındı.

Adıyaman'da yapılan bir diğer operasyonda 1,6 kg kubar esrar ele geçirildi ve 6 kişi gözaltına alındı.

Ağrı'da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda ise 1,5 kg uyuşturucu madde ele geçirildi ve 3 kişi gözaltına alındı.

Konya'da gerçekleşen bir operasyonda, toplamda 22 bin uyuşturucu hap ele geçirildi ve 6 kişi gözaltına alındı.

Bursa'da düzenlenen operasyonlar sonucunda 2 kg kubar esrar ele geçirildi.

Yerlikaya, yaptığı paylaşımda operasyonları düzenleyen emniyet ve jandarma güçlerini övgüyle anarken, "Milletimizin duaları sizinle... Geleceğimizi zehirleyen uyuşturucu tacirleriyle mücadelemiz kararlılıkla devam edecek," ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2099777/8-ilde-uyusturucu-operasyonu-42-gozalti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.