Akşener: Gül’ü aday yapmadığım için kıyma makinesinden geçirildim

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Abdullah Gül’ü aday yapmadığım için kıyma makinesinden geçirildim” dedi. Akşener, “Ben masa yıkmadım. Seçim kazanılsın diye zehir içtim” itirafında bulundu. Akşener, ödünç 15 milletvekili konusuyla ilgili ise, “Biz bunun eğer ödemesi varsa, İstanbul ve Ankara'yı hediye ederek kendilerine ödedik. Halen alacaklıyız." ifadelerini kullandı.
Mevlüt Peker
|
18 Eylül 2023, Pazartesi - 21:00
Akşener: Gül’ü aday yapmadığım için kıyma makinesinden geçirildim

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, kentteki bir tesiste düzenlenen Trakya Teşkilat Buluşması'nda parti olarak ittifak sisteminden vazgeçtiklerini söyledi.

İttifak sistemini reddettiklerini ve bu sistemle yol yürümeyeceklerini belirten Akşener, "Sadece bugün değil, 2028'de de kendimiz rahmetli Ebulfez Elçibey'in söylediği gibi 'özü başımıza' yerel seçimlere gireceğiz." dedi.

“15 milletvekili borcunu İstanbul ve Ankara’yı hediye ederek ödedik”

Akşener, seçimlerde İstanbul'u alanın Türkiye'yi alamayacağını da gördüklerini ifade etti.

CHP'nin iç işlerine karışmayı kendisine hakaret saydığını dile getiren Akşener, şöyle devam etti:

"Bir siyasi partinin iç işlerine karışmak dünyanın en ayıp işidir. Böyle bir işi ne ben ne arkadaşlarım asla yapmaz. Bunu söyleyecek kadar kendinden geçmiş insanlar var. Bunun adı zavallılıktır. CHP bünyesinde görev yapan pek çok siyasetçi arkadaşımız televizyonlara çıkıyorlar ve 15 milletvekili mevzusunu söyleye söyleye geziyorlar, biz bunun eğer ödemesi varsa, İstanbul ve Ankara'yı hediye ederek kendilerine ödedik. Halen alacaklıyız."

“Abdullah Gül’ü aday yapmadığım için kıyma makinesinden geçirildim”

Trakya Bölgesi İstişare Toplantısındaki konuşmasında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 24 Haziran 2018'de yapılan Cumhurbaşkanlığı Seçimleri öncesinde Abdullah Gül'ün muhalefet tarafından ortak aday gösterileceği iddialarıyla ilgili ilginç bir açıklama yaptı.

Seçimlerde kendisi de Cumhurbaşkanı aday olan Meral Akşener, Kılıçdaroğlu ile seçim öncesinde yaptığı konuşmayı aktardı.

Akşener "Herkesin öyle veya böyle saygı gösterdiği bir dönemde biz bu partiyi kurduk ve başkalarının da yolunu açtık. Öyle olunca mecburen saygı çerçevesi içinde Millet İttifakı içinde bir araya geldik. Bitmeyen bir senfoni şeklinde Sayın Abdullah Gül'ü Cumhurbaşkanı adayı yapmadığım için kıyma makinesinden geçirildim. Sayın Kılıçdaroğlu, Abdullah Gül'ün adaylığını doğrudur bana söyledi. O 15 milletvekili için ricaya gittiğim akşam söyledi. Bunu arkadaşlarımın kabul etmeyeceğini söyledim." ifadelerini kullandı.

“Ben masa yıkmadım. Seçim kazanılsın diye zehir içtim”

3 Mart'ta Ekrem İmamoğlu veya Mansur Yavaş'ın adaylığını önerdiğini söyleyen ve Altılı Masa’da yaşanan krizi anlatan Akşener, yaşadıkları krizle ilgili, "3 Mart akşamı isim oyladık. Herkes 'Kılıçdaroğlu' dedi. Ben vatandaşın nezdinde İmamoğlu ve Yavaş'ın önde olduğunu söyledim. Kılıçdaroğlu döndü dedi ki 'Akşener uygun görmediğine göre biz beşimiz imzalayıp çıkalım'.  Ben masa yıkmadım. O seçim kazanılabilsin diye ben zehir içtim zehir." itirafında bulundu.

“Tüm seçmenlerden oy isteyeceğiz”

Akşener, yerel seçimlerde tüm siyasi partilerin seçmenlerinden oy isteyecekleri belirtti.

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, trafik kazası sonrası yaşamını yitiren TRT Haber kameramanı ve Edirne Haber Yazı İşleri Müdürü Berk Söylemez'e Allah'tan rahmet, ailesi ve yakınlarına baş sağlığı diledi.

Tayakadın köyünü ziyaret

Akşener program sonrası merkeze bağlı Tayakadın köyünü ziyaret etti, köy sakinleriyle sohbet edip taleplerini dinledi.

Köy gezilerini Edirne'den başlattığını belirten Akşener, köy ziyaretlerine devam edeceklerini sözlerine ekledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2100153/aksener-gulu-aday-yapmadigim-icin-kiyma-makinesinden-gecirildim
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.