Poyraz,''​​HDP'nin kapatılması Ak Parti''nin yargılanmasının önünü açacak''

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, partilerinin HDP’ye bakış açısını, HDP’nin kapatılması halinde AK Parti’li siyasetçilerin yargılanacağını, CHP ile ilişkilerini ve Sedat Bucak’la görüşmesinin perde arkasına ilişkin açıklamalarda bulundu.
Onur Çetinkaya
|
15 Eylül 2022, Perşembe - 15:34
Poyraz,''​​HDP'nin kapatılması Ak Parti''nin yargılanmasının önünü açacak''

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, Gürsel Tekin'in açıklamaları sonrasında İYİ Parti'nin HDP'ye bakış açışını değerlendirdi.

Gürsel Tekin HDP'ye vekillik tartışması

İşbirliği içerisinde hiçbir partinin diğer partinin iç işlerine karışma yetkisi olmadığını söyleyen Uğur Poyraz, ''Gürsel Tekin’in açıklamasında İYİ Parti’nin bu konudaki hassasiyeti belli. Bu hassasiyeti de hiçbir aşamada hiçbir platformda gizlemedik. Gerekçelerimizi de her zaman şeffaf bir şekilde dile getirdik.''' diye konuştu.

''HDP'nin kapatılması Ak Parti''nin yargılanmasının önünü açacak''

Geçmişte HDP’nin kapatılmasına ilişkin söylediği sözleri hatırlatan, İYİ Parti Genel Sekreteri,'' HDP’nin kapatılmasına karar verildiğinde bu gerekçeli karar yazılırken 6-8 Ekim olaylarından sonraki yaşananlara kronolojik olarak yer verilecek ve Dolmabahçe mutabakatında AK Parti’yi temsilen oturanların ve AK Parti’nin de yargılanmasının önü açılacak. Bu açıklamalarım bağlamından kopartılarak “HDP kapatılsın dedi” diye verildi. Oysa orada bulunan AK Partili siyasilerin de yargılanmasının yolu açılacak, bunu atlamamalıyız. '' şeklinde konuştu.

''AK Parti, HDP’nin üzerine her şeyi yıkarak elini yıkayıp çıkamaz''

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, geçmişte AK Parti ve HDP''nin birlikte hareket ettiği çözüm süreci hakkında konuştu.  

Poyraz,'' Çözüm sürecini birlikte hayata geçiren AK Parti, HDP’nin üzerine her şeyi yıkarak elini yıkayıp çıkamaz. Ne hukuk ne kamu vicdanı ne de tarih bunu kabul etmez edemez.'' dedi.

Sedat Bucak'a vekillik teklif edilmedi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Sedat Bucak ile görüşmesinde siyasi bir gelişmenin olmadığını belirten Uğur Poyraz, ''Ortada seçim yok. Bunların konuşulacağı zaman şimdi değil. Şu an seçimin ne zaman olacağı belli olmayan bir alanda milletvekili listeleri, milletvekilleri sıraları konuşulmaz, konuşulmamalı da. Genel başkan görüşmelerinin tamamını genel merkezde yapar.'' açıklamasında bulundu.

Kamu garantili projelerde ‘sözleşme’ vurgusu

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz’ın ‘Devlette devamlılık esastır’ tartışılan sözleri hakkında konuşan Poyraz,'' Tam bir buçuk yıl önce katıldığım bir programda CHP’nin kıymetli yetkilileri “Kamulaştıracağız” demişlerdi. Bu cümle üzerine “Sanıyorum Cumhuriyet Halk Partisi’nin kıymetli yetkilileri, vatandaşın ve kamuoyunun anlayacağı dilde bunu söylemeyi tercih ettiler” demiştim. Zira hukukun üstünlüğü ve hukuk devleti ilkelerini savunan İYİ Parti olarak, iç ve uluslararası hukuka aykırı bir eylem ve faaliyeti biz uygulamayız, bunu meşrulaştıramayız.  Şimdi bu cümleyi çevirdik bir buçuk yıl sonra Bilge Yılmaz hocanın cümleleri geldi. Aynı cümleler, aynı perspektif çünkü aklın yolu bir. Hukuk devleti ve hukukun üstünlüğü ilkesinin yolu bir.  '' şeklinde konuştu.

CHP ile belediyede ittifak, Meclis’te işbirliği var

İYİ Parti ve CHP' nin altılı masadaki ortaklıklarına değinen İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, Belediyelerdeki ilişkinin ittifak, Parlamentodaki ilişkilerinin ise  işbirliği olduğunu vurguladı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1784057/poyrazhdpnin-kapatilmasi-ak-partinin-yargilanmasinin-onunu-acacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.