ABD'den, Azerbaycan'a küstah çağrı: Derhal son verin!

Karabağ’da ateşkes çağrısı yapan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, “ABD, Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ'daki askeri eylemlerinden derin endişe duymaktadır ve Azerbaycan'ı bu eylemlerini derhal durdurmaya çağırıyor” dedi.
Mevlüt Peker
|
19 Eylül 2023, Salı - 23:24
ABD'den, Azerbaycan'a küstah çağrı: Derhal son verin!

Azerbaycan’a ait Karabağ topraklarındaki Ermeni güçlerinin kontrolündeki bölgelerde yürütülen terör faaliyetleri, Azerbaycan askeri pozisyonlarına yaklaşma, kendi savunma hatlarını güçlendirme, çeşitli sabotaj eylemleri gibi provokatif faaliyetlerde bulunan Ermeni silahlı güçleri, geçtiğimiz aylarda Azerbaycan askeri mevzilerine düzenli saldırılar yapmaya ve mayınlar yerleştirmeye devam etmiş, 9 Eylül'de sözde "cumhurbaşkanlığı seçimleri" düzenlenerek gerilim iyice tırmandırılmış, son olarak Hocavent bölgesinde yer alan Ahmetbeyli-Fuzuli-Şuşa yol güzergahında, Azerbaycan'a ait bir kamyon mayına basarak iki kişinin hayatını kaybetmesine neden olmuştu. Olay yerine sevk edilen polis aracı da başka bir mayına basınca, dört polis memuru şehit olmuştu.

Ermeni silahlı güçlerinin yürüttüğü tüm terör faaliyetlerine göz yuman Batı, Azerbaycan’ın haklı antiterör harekatı sonrası birbiri ardına “itidalli davranma” ve “diyalog kurma” yönünde çağrılar yaptı. Ermeni güçlerinin tüm faaliyetlerini görmezden gelen ABD ise iki yüzlülük ve küstahlıkta liderliği kimseye kaptırmayarak, “Azerbaycan’ın operasyonlarını derhal durdurması” çağrısında bulundu.

Antony Blinken: Derhal…

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Azerbaycan’ın Karabağ'da yürüttüğü antiterör harekatına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Antony Blinken, “ABD, Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ'daki askeri eylemlerinden derin endişe duymaktadır ve Azerbaycan'ı bu eylemlerini derhal durdurmaya çağırıyor. Bu eylemler Dağlık Karabağ'da zaten vahim olan insani durumu daha da kötüleştiriyor ve barış umutlarını baltalıyor” dedi.

Anlaşmazlıkların çözümü için güç kullanılmasının kabul edilemez olduğunu savunan Antony Blinken, Azerbaycan’ın yürüttüğü operasyonun bölgede adil ve onurlu bir barış için gerekli şartların oluşturulması yönündeki çabalara ters düştüğünü ileri sürerek, “Düşmanlıklara derhal son verilmesi ve Bakü ile Dağlık Karabağ halkının temsilcileri arasında saygı çerçevesinde diyalog kurulması çağrısında bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Azerbaycan'ın Karabağ Bölgesinde Uyguladığı Antiterör Önlemleri

44 günlük İkinci Karabağ Savaşı'nın ardından, Azerbaycan'a ait Karabağ topraklarında Ermeni silahlı güçlerinin uygulamaya koyduğu politikalar bölgede gerilimi tırmandırdı.

Son zamanlarda, sözde Karabağ yönetimi, Azerbaycan askeri pozisyonlarına yaklaşma, kendi savunma hatlarını güçlendirme ve çeşitli sabotaj eylemleri gibi provokatif faaliyetlerde bulundu.

Ermeni silahlı birlikler, geçtiğimiz aylarda Azerbaycan askeri mevzilerine düzenli saldırılar yapmaya ve mayınlar yerleştirmeye devam etti.

Azerbaycan'ın, sözde Karabağ yönetiminin sona erdirilmesi yönündeki taleplerine karşın, Ermeni güçlerinin denetimindeki bölgelerde 9 Eylül'de sözde "cumhurbaşkanlığı seçimleri" düzenlendi, bu da gerilimi daha da artırdı.

En son olarak, Hocavent bölgesinde yer alan Ahmetbeyli-Fuzuli-Şuşa yol güzergahında, Azerbaycan'a ait bir kamyon mayına basarak iki kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Olay yerine sevk edilen polis aracı da başka bir mayına basınca, dört polis memuru şehit oldu.

Bu gelişmelerin ardından Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Karabağ'da anayasal düzeni sağlamak amacıyla yerel antiterör operasyonlarını başlattığını duyurdu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2100411/abdden-azerbaycana-kustah-cagri-derhal-son-verin
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.