Rusya’dan ABD’ye “Azerbaycan-Ermenistan” uyarısı

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Azerbaycan-Ermenistan arasındaki problemin çözümü için yapılacak destekleri memnuniyetle karşılayabileceklerini fakat bu yardımların Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan arasında imzalanan üçlü mutabakat temelinde olması gerektiğini hatırlattı.
Mevlüt Peker
|
02 Mayıs 2023, Salı - 19:21
Rusya’dan ABD’ye “Azerbaycan-Ermenistan” uyarısı

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Güney Kafkasya'daki sorunlara ilişkin ABD ile yapılan görüşmelerle ilgili sorulara cevap verdi. Rusya'nın Azerbaycan ve Ermenistan ile imzaladığı belgeler dışında, Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki uzlaşmaya katkı sağlayacak başka yasal dayanaklar olmadığına dikkat çeken Peskov, şu anda bu belgelerin alternatifinin bulunmadığını söyledi.

Peskov, "İki ülke arasındaki mevcut sorunların çözümü ve bölgedeki tansiyonu düşürmeye yönelik bazı ortak eylem ve adımların olası gelişimi, öncelikle Rusya ile imzalanan üçlü belgeler temelinde mümkündür" dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın Azerbaycanlı ve Ermeni mevkidaşları ile yaptığı görüşmelere de değinen Peskov, çözüme yönelik her türlü yardımın memnuniyetle karşılanabileceğini ifade etti. Ancak, uzlaşmanın temelini sulandırmaya yönelik girişimler olduğunu da vurgulayan Peskov, bu tür girişimlerin uzun vadede hiçbir işe yaramayacağını belirtti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2080807/rusyadan-abdye-azerbaycan-ermenistan-uyarisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.