İstanbul’da kaydı olmayan Suriyelilere yaptırım uygulanacak

Göç İdaresi Başkanlığı, İstanbul'da kaydı olmayan Suriyeliler için süre uzatımı olmayacağını, 24 Eylül itibariyle yaptırıma başlanacağını duyurdu.
Mevlüt Peker
|
20 Eylül 2023, Çarşamba - 23:47
İstanbul’da kaydı olmayan Suriyelilere yaptırım uygulanacak

İçişleri Bakanlığı'na bağlı Göç İdaresi Başkanlığı, İstanbul'da yasal olarak kalmaya yetkileri olmayan, fakat yine de şehirde bulunan geçici koruma altındaki Suriyelilere yönelik yaptırımların 24 Eylül Pazar günü başlayacağını duyurdu.

Başkanlık, İstanbul Valiliği'nin 28 Temmuz 2023 tarihinde yaptığı açıklamayı hatırlatarak, İstanbul dışında kayıtlı fakat şu an İstanbul'da yaşayan geçici koruma statüsündeki Suriyelilerin 24 Eylül 2023'e kadar kayıtlı oldukları illere geri dönmeleri gerektiğini vurguladı.

Göç İdaresi Başkanlığı, 24 Eylül'e kadar İstanbul İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne müracaat eden Suriyelilere yol izin belgesi verileceğini belirtti ve ekledi: "Bu süreç için ek süre verilmeyecektir. 24 Eylül 2023 tarihinden itibaren, İstanbul'da yasal olarak bulunma hakkı olmayan ve belirlenen süre zarfında şehri terk etmeyen geçici koruma altındaki Suriyelilere, 6458 Sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu ve Geçici Koruma Yönetmeliği çerçevesinde idari yaptırımlar uygulanacak ve Geçici Barınma Merkezlerine yerleştirileceklerdir."

Ayrıca, 6 Şubat'ta yaşanan depremler sebebiyle etkilenen illerden İstanbul'a gelen ve daha önceden yol izin belgesi almış olan geçici koruma statüsündeki Suriyelilerin, yeni bir açıklama yapılıncaya kadar İstanbul'da kalabilecekleri ifade edildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2100659/istanbulda-kaydi-olmayan-suriyelilere-yaptirim-uygulanacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.